BiH
0

Reeker i Moon razgovarali s političarima o izborima u Srebrenici

FENA
Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Phillip Reeker i ambasador SAD-a u BiH Patrick S. Moon sastali su se danas u prostorijama Ambasade SAD-a u Sarajevu s predstavnicima Socijaldemokratske partije (SDP), Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB) i Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) da bi razgovarali o predstojećim općinskim izborima u Srebrenici.

Moon i Reeker još jednom su potvrdili posvećenost SAD-a žrtvama genocida u Srebrenici, procesu izvođenja pred lice pravde odgovornih za ratne zločine te aktivnostima usmjerenim ka budućnosti koja je zasnovana na pomirenju i prosperitetu Srebrenice.

Izrazili su podršku vlade SAD-a međustranačkom dijalogu o Srebrenici koji se odvija u posljednjih nekoliko sedmica te pozvali stranačke lidere da zajednički rade na pronalaženju jednog kandidata i na podsticanju glasača da učestvuju na općinskim izborima.

Razgovarano je i o procesu registracije birača u Srebrenici, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u Sarajevu.