BiH
0

Patrick Moon razgovarao sa čelnicima Općine Srebrenica

FENA
Patrick Moon (Foto: SRNA)
Patrick Moon (Foto: SRNA)
Patrick S. Moon, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, boravi danas u radnoj posjeti Srebrenici. U odvojenim susretima, ambasador Moon je razgovarao sa Ćamilom Durakovićem, zamjenikom načelnika Općine i Radomirom Pavlovićem, predsjednikom Skupštine općine.

"Bliži se maj, dan raspisivanja lokalnih izbora i toj temi posvetili smo najveću pažnju. Cilj ambasadora je da na terenu čuje mišljenja i stavove u vezi s pitanjem izbora. Mi imamo svoje pozicije, ali bojimo se da nećemo moći riješiti sva pitanja i da će, ipak, biti neophodna intervencija međunarodne zajednice da bismo napravili povoljan ambijent za sve građane Srebrenice. Mi sami još nismo spremni da se sami bavimo problemom Srebrenice koji nije samo politički, već i moralni problem", izjavio je Duraković poslije razgovora s američkim ambasadorom.

Patrick S. Moon sastat će se i s predstavnicima međunarodnih organizacija koje rade na području Srebrenice i Bratunca te predstavnicima udruženja porodica srebreničkih žrtava. Planiran je i obilazak Memorijalnog centra u Potočarima, gdje će ambasador odati počast žrtvama genocida.