Komentari (111)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dragi Redzo tamo sto u vladi skede 90 posto ih ima travnicki diplomu, oni nemaju blage veze o zivotu
Redžo je sve vrijeme kusao čorbu SDA. Lažni predstavnik penzionera u službi lopovske SDA!
antibot..sve pogrešno!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ne brini redzo, foadil ima rjesenje i za penzionere, iselio je omladinu, a penzionere ce ukopati
Ovi danasnji penzioneri su bezobrazni koliko i stari. Totalno ih je bivsi sistem razmazio iluzijama o Moj Redzo, znam da zvuci morbidno, ali davno ti je bilo vrijeme da umres, i to bi rasteretilo penzioni sistem! Zasto o buducnosti zemlje odlucuju ljudi koji su s jednom nogom vec u grobu?!
treba pitati Automatic424, on sve zna, sta je bilo, sta jerste i sta ce biti
I polako je pocelo......... Godinama govorim kako moja generacija (1989) nece docekati penziju u Bosni jer ne postoji odrzljiv penzioni sistem na svijetu, a kamoli u od pocetka siromasnoj Bosni. Uskoro ce doci situacija u kojoj cemo birati izmedju isplate penzija uz raspad drzave ili ukidanje penzija da bi zadrzali radno sposobne u drzavi.....
Penzije su male jer je od 5 gradjana drzave bar 3 su u penziji. Pocevsi od vojnika koji su islo i sa 35 godina pa do laznih invalida i ostalog...al.jbg kasno se sad zalit. Svi organizuju proteste i DAJ NAMMM DA IMAMO PRIHODEE...zaiskali ste eto vam ga
Redzo a kladionice,zavrnite njima ruku ako imate damu.
pa kad najave povecanje penzija trebaju radnici izac na ulicu, povecanje penzija znaci vece namete koje privrednici placaju. po tvom rezonu razmisljanja redzo
Govno jedno, pa preko ledja poreskih obaveznika. Najvecu stopu imamo u svijetu, kako druge drzave placaju penzije
Treba smanjit stopu doprinosa tako bi se povecale plate, i to drasticno smanjit! Da se Osjeti bar stoja i po na platu minimalnu! A ti redzo se bori za pivecanje penzine al ne prelo nasih ledja!
Lijepo rečeno. Preko 20 godina krade politika ali krade i narod, budimo realni. Sad preko ledja omladine njima da se isplaćuju veće penzije.. Smiješno. Narod ode, ako se nešto ne popravi kroz Max 4-5god neće vam ko imati da puni taj fond.
šta se imaš čudit.... normalan odnos broja radnika naspram broja umirovljenika je 3:1, za države koje nemaju rezerve. U nas je 1,3 : 1, ako i toliko. Domalo neće ni biti penzija. Ustalom ova bi država i propala davnih dana da nema preljeva novca sa vana (čitaj poslala tetka iz Njemačke nešto eura)
Boli SDA k.rac za penzijama i platama običnih radnika bitno je da oni imaju
cuj "zatecen" Liku, ti si izgleda prespavo zadnjih 20+ godina
Ne bi Redžo, ne lupaj kad ne znaš osnovna načela ekononije!
Meho dragi prvo se malo iškoluj ako nisi do sad. Smanjenjem stopa doprinosa povečava broj zaposlenih tačnije manje če biti radnika na crno.
Ja na sve strane vidim sivu ekonomiju, a inspekcije sjede u kancelarijama. Ulične prodaje, neregistrovane male uslužne firme, neizdavanje računa itd, itd, itd....
Porez na dohodak u realnom sektoru treba skroz ukinuti !!!