BiH
0

Redovna sjednica Predsjedništva BiH danas u Sarajevu

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjedništva BiH na današnjoj sjednici trebalo bi razmatrati poziv emiru Države Katar da posjeti BiH, Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za sporazum između BiH i Vlade Bjelorusije o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša, te Informaciju o stanju pregovora i preostalim aktivnostima u procesu pristupanja BiH Svjetskoj trgovinskoj organizaciji.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o izuzimanju dijelova naoružanja iz programa "Opremi i obuči" koje je predmet uništavanja, Prijedlog odluke o uništavanju minsko-eksplozivnih sredstava OSBiH, kao i Informacija o učešću delegacije Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH na Sveobuhvatnom regionalnom sastanku ministara odbrane 21. i 22. oktobra 2015.

Članovi Predsjedništva BiH danas bi, između ostalog, trebali razmatrati i Izvještaj o pregovorima za zaključivanje memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vlade Slovenije o ekonomskoj saradnji na trećim tržištima i Prijedlog za zaključivanje Zajedničke deklaracije između Vijeća ministara BiH i Vlade Slovenije o ekonomskoj saradnji na trećim tržištima, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.