Uz najljepše želje
7

Redakcija Klix.ba želi vam Bajram šerif mubarek olsun

Klix.ba
Bajram je radost za srce i dušu svih vjernika islamske vjeroispovijesti, koji se dijeli sa porodicom, rodbinom, komšijama, prijateljima i svim ljudima dobre volje.

Svima koji slave ovaj praznik redakcija portala Klix.ba želi da ga provedu u dobrom zdravlju, porodičnoj sreći, miru i blagostanju, te da šire ljubav i povjerenje.

U nadi da će dani koji dolaze donijeti više radosti i zadovoljstva - Bajram šerif mubarek olsun!

Bajram-namaz klanjan je jutros u 6:33 sati, a imamio je i bajramsku hutbu održao reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić. Centralna bajramska svečanost održava se tradicionalno u Gazi Husrev-begovoj džamiji, a bajramsko čestitanje je planirano do 12 sati. Bajramski prijem za zvanice u novoj zgradi Gazi Husrev-begove bibiloteke desit će se u 20 sati.

Ramazanski bajram traje tri dana, nedjelju, ponedjeljak i utorak. Podsjećamo da se drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava kao Dan šehida. U ponedjeljak, 20. avgusta, u 10 sati je posjeta šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu, gdje će delegacije zajednički obići mezarja i proučiti Fatihu, Jasin i dovu. Tom prilikom će se obratiti reisu-l-ulema Cerić. U Begovoj džamiji u 12 sati je hatma dova šehidima.