BiH
196

Redakcija Klix.ba dobila ogromnu podršku kolega, udruženja, kompanija i pojedinaca

Klix.ba
Odmah nakon što su u javnost dospjele prve informacije o policijskom pretresu u prostorijama Klix.ba stigle su brojne poruke podrške i ponude za pomoć našem portalu.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba

Nakon što nam je policija odnijela 19 hard diskova i brojna druga poslovna i privatna sredstva, uposlenici našeg kolektiva iste večeri su krenuli sa čišćenjem i osposobljavanjem opreme za rad. Dan poslije stigla je podrška u opremi naših kolega iz Al Jazeere Balkans, ComTrade Shopa i kompanije Sony Europe Limited.

Zahvaljujemo se svima koji su nam se pridružili u borbi za elementarna prava, kolegama iz udruženja BH novinari, Vijeća za štampu, Dnevnog Avaza, Oslobođenja, Udruženja novinara RS, agencija Anadolija, Patria, FENA, N1, TV1, FTV, BHT, Face TV-a, TVSA, RTV Slona, Slobodne Bosne, Starta BiH, Business magazina, Novog vremena, Radija BIR, RTV 7, Visoko.co.ba, Sensea, Sandzaklivea, Jabuka.tv, UDIK-a, Koalicije Prvi mart, Udruženja Obrazovanje gradi BiH, Udruženja poslodavaca FBiH, Društva novinara BiH, Hrvatskog novinarskog društva, Kruga 99, NVO Svjetlo, Kaftan studija, OSCE-a, Giro di Sarajevo, te strankama i istaknutim pojedincima, PR agencijama, a posebno građanima koji su nam se javljali čak i iz daleke Kanade, Danske, Norveške, Njemačke... i nudili da nam kupe opremu za rad, te pravnicima koji Klixu nude svoje usluge pro bono.

Vaša ujedinjenost u ovom slučaju daje nam krila da budemo još bolji.