{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rečica predao akreditive kao novoimenovani ambasador

S
2.9.2010. u 16:27
0
1
Rečica predao akreditive kao novoimenovani ambasador
0
Rečica predao akreditive kao novoimenovani ambasador
Nudžeim Rečica
Novoimenovani ambasador Bosne i Hercegovine u državi Katar Nudžeim Rečica predao akreditive emiru države Katar Hamadu bin Khalifa Al-Thaniju
Novoimenovani ambasador Bosne i Hercegovine u Državi Katar Nudžeim Rečica predao je 2. septembra 2010. godine akreditivna pisma emiru države Katar Hamadu bin Khalifa Al-Thaniju.

U razgovoru koji je uslijedio nakon predaje akreditiva, ambasador Rečica je zahvalio emiru Katara na velikodušnoj pomoći koju je on lično, kao i država Katar, pružio Bosni i Hercegovini. Naročito je naglasio značaj pomoći pružene za projekte izgradnje čitavog niza kulturno-historijskih objekata, kao i za povratak izbjeglih i raseljenih lica.

Kao prioritet u svom budućem radu, novoimenovani ambasador Rečica je naveo unaprjeđenje ekonomskih, trgovinskih i poslovnih odnosa, sa posebnim naglaskom na direktna ulaganja u BiH u segmentu izgradnje energetskih kapaciteta, cestovne infrastrukture i infrastrukture u hotelijerstvu i turizmu. Izrazio je nadu da će BiH postati partner državi Katar u ovim, ali i drugim oblastima od obostranog interesa.

EmirAl-Thani je izrazio zadovoljstvo zbog odličnih odnosa dviju zemalja, kao i želju da se bilateralni odnosi dodatno unaprijede. Također, naglasio je da pa postoji mogućnost školovanja bh. studenata i postdiplomaca u Kataru, te izrazio spremnost i za druge vidove saradnje, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: