|

Reakcija SDA: Doris Pack je neinformisana

Reakcija SDA: Doris Pack je neinformisana
0
S
SRNA
11.12.2011. u 17:09
52
komentara
0

dijeljenja
Reakcija SDA: Doris Pack je neinformisana Doris Pack (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Stranka demokratske akcije (SDA) smatra da je potpuno neprihvatljivo i krajnje neodgovorno da poslanik u Evropskom parlamentu i izvjestilac za BiH Doris Pack priziva neophodnost odlaska visokog predstavnika iz BiH, uz argumentaciju da je "on uradio svoj posao".
Iz ove stranke navode da ukidanje OHR-a u sadašnjim društveno-političkim prilikama "mogu jedino predlagati osobe koje nisu dovoljno informisane ili ne žele dobro BiH".

Podsjećajući da je Packova izjavila da Federacija BiH (FBiH) nije, podjednako kao Republika Srpska (RS), posvećena evropskom putu i ispunjavanju neophodnih uslova, SDA je preporučila izvjestiocu Evropskog parlamenta za BiH da se "bolje informiše o uzrocima i razlozima zastoja BiH na evropskom putu".

"Do sada su predstavnici FBiH uvijek jedinstveno nastupali i glasali za zakonska rješenja iz evropske mape pute. Jedine opstrukcije su dolazile i dolaze iz RS zloupotrebom entiteskog veta", tvrdi SDA u saopštenju i dodaje da je potpuna neistina da FBiH predstavlja kočnicu BiH na njenom putu ka punopravnom članstvu u EU i NATO-u.

Poslanik u Evropskom parlamentu i stalni izvjestilac za BiH Doris Pack izjavila je da je visoki predstavnik uradio svoj posao u BiH i da je vrijeme da ode. Ona je navela da se zajedničko napredovanje BiH prema članstvu u EU može očekivati ukoliko se FBiH posveti istom cilju, kao i RS.
Prijavi grešku


Komentari (52)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...