{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razmislite kome ćete dati svoj glas na izborima

F
28.7.2010. u 13:30
0
8
Razmislite kome ćete dati svoj glas na izborima
0
Razmislite kome ćete dati svoj glas na izborima
Velike ulične akcije, koje za cilj imaju animiranje građana da razmisle za koga dati svoj glas na predstojećim izborima u oktobru, bit će organizirane u 11 gradova u BiH.
Ulične akcije održat će se u petak, 30. jula, tačno u podne u Sarajevu, Banjoj Luci, Bihaću, Bijeljini, Bosanskom Grahovu, Bratunacu, Brčkom, Livnu, Mostaru, Tuzli i Zenici.

U okviru akcije bit će podijeljene naočale koje će inspirirati građane da dobro pogledaju kandidatske liste prije nego što zaokruže bilo koju opciju.

Ulična akcija u Sarajevu će se održati ispred BBI, a građanima će poznate bosanskohercegovačke ličnosti dijeliti simboličan promotivni materijal kao što su kecelje, kuhinjske rukavice, kuhače, naočale, marame i brošure pod nazivom "101 razlog zašto glasati za ženu!".

Projekat Osnaživanje uloge žena "101 razlog zašto glasati za ženu" koordinira TPO fondacija, Udruženje INFOHOUSE je vlasnik brenda 101 razlog, a za edukaciju su zadužene Fondacija CURE i još 10 partnera iz cijele Bosne i Hercegovine.

Glavni donator projekta je Švajcarska vlada Ured za saradnju na području BiH, a projekat su podržali Heinrich Boll Stiftung i Friedrich Ebert Stiftug.

Cilj pokretanja projekta je podići nivo znanja o pitanju ženskih političkih prava, kapaciteta, mogućnosti i odgovornosti među ženama putem edukativnih treninga koji se već realiziraju u 36 bh. gradova i 105 ruralnih područja.

Na edukativnim radionicama radi se na unapređenju kapaciteta u donošenju odluka kod žena, kao društveno isključene grupe iz političkog života BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: