{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razmislite kome ćete dati svoj glas na izborima

F
28.7.2010. u 13:30
0
8
Razmislite kome ćete dati svoj glas na izborima
0
Razmislite kome ćete dati svoj glas na izborima
Velike ulične akcije, koje za cilj imaju animiranje građana da razmisle za koga dati svoj glas na predstojećim izborima u oktobru, bit će organizirane u 11 gradova u BiH.
Ulične akcije održat će se u petak, 30. jula, tačno u podne u Sarajevu, Banjoj Luci, Bihaću, Bijeljini, Bosanskom Grahovu, Bratunacu, Brčkom, Livnu, Mostaru, Tuzli i Zenici.

U okviru akcije bit će podijeljene naočale koje će inspirirati građane da dobro pogledaju kandidatske liste prije nego što zaokruže bilo koju opciju.

Ulična akcija u Sarajevu će se održati ispred BBI, a građanima će poznate bosanskohercegovačke ličnosti dijeliti simboličan promotivni materijal kao što su kecelje, kuhinjske rukavice, kuhače, naočale, marame i brošure pod nazivom "101 razlog zašto glasati za ženu!".

Projekat Osnaživanje uloge žena "101 razlog zašto glasati za ženu" koordinira TPO fondacija, Udruženje INFOHOUSE je vlasnik brenda 101 razlog, a za edukaciju su zadužene Fondacija CURE i još 10 partnera iz cijele Bosne i Hercegovine.

Glavni donator projekta je Švajcarska vlada Ured za saradnju na području BiH, a projekat su podržali Heinrich Boll Stiftung i Friedrich Ebert Stiftug.

Cilj pokretanja projekta je podići nivo znanja o pitanju ženskih političkih prava, kapaciteta, mogućnosti i odgovornosti među ženama putem edukativnih treninga koji se već realiziraju u 36 bh. gradova i 105 ruralnih područja.

Na edukativnim radionicama radi se na unapređenju kapaciteta u donošenju odluka kod žena, kao društveno isključene grupe iz političkog života BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: