{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razgovori o uspostavi poslovne suradnje između Sarajeva i Minska

F
21.6.2007. u 12:05
0
0
Razgovori o uspostavi poslovne suradnje između Sarajeva i Minska
0
Razgovori o uspostavi poslovne suradnje između Sarajeva i Minska
Gradovi Sarajevo i Minsk mogu uspostaviti poslovnu suradnju jer postoje dobre osnove na ekonomskom, kulturnom, obrazovnom i sportskom planu, rečeno je danas u Sarajevu u razgovoru gradonačelnice Sarajeva Semihe Borovac i nerezidentnog ambasadora Bjelorusije za BiH, sa sjedištem u Beogradu, Vladimira Mackjeviča, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje Sarajevo.
"Grad Minsk kao glavni grad Republike Bjelorusije politički je, poslovni, finansijski, kulturni i univerzitetski centar koji ima razvijenu naftnu industriju, industriju automobila, traktora, vozila za javni prijevoz (autobusa, tramvaja i trolejbusa), liftova, vještačkih đubriva, vlakana, tkanine, građevinske tehnike i dr.", riječi su ambasadora Mackjeviča.

Bjeloruski ambasador je u ovoj trećoj posjeti Sarajevu predložio i uspostavljanje suradnje između Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Minsku.

Gradonačelnica Sarajeva zahvalila je bjeloruskom ambasadoru na spremnosti za unapređenje odnosa između Sarajeva i Minska.

Naglašeno je kako bi bjeloruska industrija vozila za javni prijevoz mogla pomoći u modernizaciji sredstava javnog gradskog prijevoza u Sarajevu. O tome će, obećala je gradonačelnica, upoznati rukovodstvo preduzeća GRAS.

Ambasador Mackjevič je kazao da će Gradu Sarajevu dostaviti i ponude modernih i kupovinu povoljnih liftova za zamjenu oštećenih i dotrajalih u sarajevskim stambenim objektima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: