Sastanak CIK-a i policijskih agencija
0

Razgovarano o sigurnosnim mjerama tokom lokalnih izbora

FENA
U Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine danas je održan sastanak predstavnika policijskih agencija u BiH i Centralne izborne komisije BiH na kojem je razgovarano o sigurnosnim pripremama za održavanje lokalnih izbora u BiH.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu, Granične policije BiH, Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policije Brčko Distrikta BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Dogovoreno je formiranje štaba za sigurnost u koji će biti uključeni predstavnici svih policijskih struktura u BiH, a koji će imati zadatak da precizira poslove i zadatke osiguranja važnih objekata, transporta i distribucije glasačkog materijala, osiguranja skupova i biračkih mjesta.

Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović je istakao da je zadovoljan tokom dosadašnjih priprema, te da će Centralnoj izbornoj komisiji biti pružena sva potrebna pomoć radi osiguranja izbornog procesa, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.