{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ratni vojni invalidi žele tužiti Vladu FBiH

F
12.3.2011. u 10:44
0
9
Ratni vojni invalidi žele tužiti Vladu FBiH
0
Ratni vojni invalidi žele tužiti Vladu FBiH
U općinskim organizacijama ratnih vojnih invalida gornjovrbaske regije u toku je potpisivanje formulara za pokretanje tužbe prema Vladi Federacije BiH.
Tužbe se odnose na isplatu dugovanja ovoj populaciji u iznosu od 13,67 posto za 2009. i dva mjeseca prošle godine, za period u kojem su primanja svih budžetskih korisnika bila povećana, osim ratnim vojnim invalidima i porodicima poginulih boraca.

Od 380 registriranih članova Udruženja RVI-a Bugojno potpise na formular stavilo je njih sedamdeset posto, a dnevno se prema općinskoj Službi za boračko-invalidsku zaštitu proslijedi tridesetak završenih predmeta.

- Ti predmeti se potom šalju nadležnim organima, koji su dužni dati odgovor u roku od petnaest dana a ako to ne učine tužba postaje aktivna - kazao je Ramiz Sejfić, predsjednik bugojanskog Udruženja RVI-a.

Od 323 člana Udruženja RVI-a Gornji Vakuf/Uskoplje za pokretanje tužbe izjasnilo se 267. Ponuđene formulare dosad je potpisalo pedeset posto RVI-a iz Donjeg Vakufa a očekuje se da će odziv biti stopostotan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: