{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ratko Mladić se nije pojavio u sudnici iz zdravstvenih razloga

S
8.4.2013. u 10:56
0
3
Ratko Mladić se nije pojavio u sudnici iz zdravstvenih razloga
0
Ratko Mladić se nije pojavio u sudnici iz zdravstvenih razloga
Ratko Mladić (Foto: AFP)
Haški optuženik Ratko Mladić nije se jutros pojavio u sudnici iz zdravstvenih razloga.
Predsjedavajući sudija Alphons Orie rekao je da je vijeće obaviješteno da Mladić "nije sposoban da dođe na suđenje zbog zdravstvenih razloga".

On kaže da je od Sekretarijata suda zatražen izvještaj o Mladićevom zdravstvenom stanju i da će, zavisno od njega, biti donesena odluka o nastavku suđenja.

"Ako u izvještaju piše da nema valjanih razloga da se Mladić ne vrati u sudnicu, nastavićemo sa radom", rekao je Orie.

On je naveo da je vijeće odbilo zahtjev odbrane da se promijeni raspored rada, zbog Mladićevih zdravstvenih problema, koji je sredinom marta podnesen kao povjerljiv.

"Pretresno vijeće smatra da je zahtjev neosnovan i istovremeno odbilo zahtjev da se Mladiću odobri usmena komunikacija u sudnici", rekao je Orie.

Glavni branilac Mladića advokat Branko Lukić rekao je da ne zna više od sudskog vijeća o Mladićevom zdravstvenom stanju.

"Mene su stražari obavestili da Mladić nije prisutan kad sam htio da se sa njim sastanem, a onda mi je kolega iz odbrane javio da se on ne oseća dobro", rekao je Lukić.

S obzirom da Mladić nije potpisao da se odriče prava da prisustvuje suđenju, nije izveden novi svjedok optužbe francuski istražilac Jean-Rene Ruez, koji je za tužilaštvo u Hagu vodio istragu o događajima u Srebrenici 1995. godine.

Suđenje Mladiću bilo je u prekidu od početka marta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: