Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad se sjetim Bosnjaka u Novom Travniku dok je Bosna bila pod vizama sta su radili za putovnicu..pa se i izjasnjavali Hrvatima LOL
Vidi vidi, Herceg-Bosna ce \'\' de facto\'\'postati dio Evropske unije. Nazdravlje moji Hrvati i sve cestitke od moje malenkosti !
Ne razumijem zašto bi bilo tko od bošnjaka imao problem sa dvojnim državljanstvom.Pa to je put za bosnjake koji su u svijetu da mogu imati dvojno također.Ja sam hrvat iz bih i imam rodbine u hr često idem tamo i na kraju krajeva to je moja domovina isto kao i BIH. Logično je da kao hrvat imam hrvatsku putovnicu,isto kao što svaki talijan van italije ima isto ili kao svaki stanovnik kvebeka ima automatski francusko državljanstvo čim se rodi. Hrvatska i BiH su za mene obje moje zemlje i u njima se osjećam svoj na svome.Ne pravim razliku nikakvu.
@ hr 19,00 sati, probudim se i gledam da li je ovo san ili java, san ipak, zakljkučim, jer dosta je više hv bošnje spašavala, s obzirom na zahvalnost koju su za isto iskazali, nikiad više...
Odoh tražiti i državljanstvo Hrvatske. Kad ga je dobio svaki mafijaš iz BIH valjda ću i ja kao pošteni građanin.
15 h bh vlada poziva sve domoljube na obranu cjelovitosti BiH, dan cetvrti:10 h HV uspostavlja kontrolu nad derventom,b.kostajnicom.srbijanska reakcija se svodi na verbalne prijetnje,i optuzbe. dan peti :14h pocinju pregovori pod kontrolom UN,USA,EU,18h M.D. potpisuje kapitulaciju. dan sesti:rasformirana RS dan sedmi:BiH uspostavlja kontrolu na cijelom njezinom teritoriju,cijela BiH organizirana u kantone/zupanije.
\"RS\"nikada nece dobiti nezavisnost,budite sigurni u to,ovakva RS je vrlo opasna po interese RH,ako i kad RS se odluci na to,HR ce trenutacno presijeci koridor!scenarij:\"dan prvi.14 h\"RS\"proglasava nezavisnost,15 h bih vlada osuđuje i nepriznaje izdvajanje ,18h RH salje u Bl ultimatum od 24h za povlacenje odluke od odvajanju dan drugi:8 h.srbija priznaje rs kao nezavisnu,hrvatska gomila vojsku uz granicu s odmetnutom RS,18 h istice ultimatum RH,18h 30 min HV ulazi u Odzak,Orasje.20 h dolazi do sukoba HV i policije RS,21 h HV presijeca RS kod Odzaka,21 h 30 min srbija osuđuje \"agresiju\"Hrvatske dan treci: u srbiji proglaseno stanje pripravnosti,sukobi nizeg intenziteta izmedju HV i paravojnih skupina rs,rs policije,14 h HV ulazi u bosansku gradisku,bosanski brod,otpor minimalan.
glupa si ko noć, idi ga tati otresi, kravo žvaljava.
jadni moji zemljaci, priznajte da ih psujete jer im ustvari zavidite, ja bar to priznajem. ne znam kakve koristi imam što sam bošnjak iz sarajeva, što sam u ratu izgubio brata i ostao bez šake i živaca. još sam nešto kao i putovao zadnjih godina i uvijek sam na aerodromima stajao zadnji u redu, znam kad se pojavi pred onim carinikom sa bosanskim pasošom, bez obzira na moje godine i očit invaliditet, na uredne vize i garantno pismo i povratnu kartu, ima da čekam 10-15 minuta, plus se svaki uniformisani nađe da te pita za razlog posjete. ja bih se OVOG ČASA odrekao bosanskog državljanstva da mi hrvatska hoće dat domovnicu i putonicu, baš me ztaboli za \"patritoziam\" i \"bosanski ponos\" - samo mi NEĆE dati, imam previše prepoznatljivo arapsko ime, a bogami i prezima. ja svoj ponos i patriotizam ne mogu unovčiti kao većina ovih na vlasti, a njima ni viza ne treba kad putuju, niko ih ne zaustavlja, ili imaju diplomatske pasoše. kad to skontamo, onda ćemo tek biti slobodni
Sto nisi procitao bolje. Nije bila rijec o drzavljanstvu, imam ga i ja, vec o trazenju poslova u EU i dobijanja, ovaj put sezonski. Rekla sam da ne ide to tako automatski, provjeri malo bolje sto sam napisala, idiote.Da ne duljim, ispran ti mozak od politike ili si i ti od onih na vlasti sto dodaju nule na banovnim racunima pa mu ovaj kaos odgovara.
@@Mirza #######Vlasnik Hrvat....a portal Sarajevo-x...hmmmmm.....pa kakav li je to onda hrvat..hmmmmmm......a portal mu se zove tako \"balinski\".....??? ?nesto ne stima..... ######## MIRZA JARANE , GLUP SI DO BOLA. VLASNIK SARAJEVO X PORTALE JE HRVAT, AKO TI SE NESVIĐA, IDI NA SVOJ BALINSKI AVAZ.
Bravo! Bravo Predsjednici!
Svaka čast! Ovo volim da vidim! Napredak. Bravo za članove Predsjedništva!
kakav ugovor sa zagrebom, šta ti trabunjaš. ko posjeduje hrvatsku putovnicu, automatski je i državljan te zemlje i to je kraj priče. gdje ti je prebivalište i takve gluposti su nebitne. kad imaš dvojno državljanstvo, znači da možeš legalno živjeti u bilo kojoj od tih zemalja. amen, ženska glavo.
Sada ćemo moći oduzimati BiH državljanstvo onima koji ne budu poštovali Bosnu i Hercegovinu i protjerivati ih iz iste. :)
Dajte ljudi ratifikujte i druge ugovore sa drugim zemljama a ne samo u okruzenju. ostace Bosna bez svoji gradjana a sve zbog nerada onih koje biramo u vlast, nece vas imati ko birati.. pa vi malo mislite
seronje sta je sa dvojnim drzavljanstvima sa ostalim zemljama svijeta.to ce te uraditi dok nas i ovo malo raselite