{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rasprava o sudovima i tužilaštvima u Narodnoj skupštini RS

17.2.2015. u 15:59
0
0
Rasprava o sudovima i tužilaštvima u Narodnoj skupštini RS
0
Rasprava o sudovima i tužilaštvima u Narodnoj skupštini RS
Foto: Klix.ba
Narodni poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS Miladin Stanić rekao je da se sudovi i tužilaštva u RS bave nebitnim predmetima, dok ona druga, mnogo važnija, guraju pod tepih i čine sve da ona zastare.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Ako se sudovi trude da važni predmeti zastare, onda je to najdirektniji vid političke korupcije. Znam slučaj privrednog spora koji traje 14 godina i to bez pripremnog ročišta, samo se seli sa adrese na adresu. Ta vrsta sudstva pokazuje slabost države i zbog toga je potrebno ući u hitnu reformu sudskog sistema u RS", istakao je Stanić.

On je dodao da nijedan utajivač poreza nije procesuiran i da to šalje lošu poruku stranim investitorima.

"Postala je praksa da sudovi ne procesuiraju ljude koji taje porez. Ne zaboravimo ni to da su sudovi Srpske i bukvalno prije nekoliko godina ubili potpredsjednika SDS-a Branislava Garića", smatra Stanić.

Poslanik Socijalističke partije Nedeljko Milaković istakao je da su pojedine odluke Vrhovnog suda RS suprotne Ustavu RS i postojećim zakonima.

"Šteta koja proizilazi iz takvih nesporazuma može se mjeriti u milijardama maraka. Pojedina vijeća sudija su utvrdila da određena preduzeća iz FBiH mogu prodavati nekretnine u RS, a obrnuto nije moguće, čime se ide direktno na štetu RS", istakao je Milaković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: