Komentari (142)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne znam kako se mogu usaglasiti oko boje svjetala na semaforima. Mislim da bi trebali i oko toga malo polemisati, jer je ipak steta da fule jednu dnevnicu
to je nakon zakona o boji krastavca
ma nece nam uskoro taj zakon ni trebati, kada budemo jezdili seherom na devama, a one ce same tacno znati kad da krenu i stanu, ma ljepota abd insalah :-))))))
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Pa kad će njima postati jasno da nemaju kapacitet za donošenje bilo kakvih novih zakona i izmišljanje tople vode. Prepišite zakone od naprednog svijeta i okrenite se privredi
rolfo, patrioto stari, vidi se da dugo nisi dovukao svoju patriotsku guzicu ovamo. da jesi, znao bi da već godinama policija nema pravo da naplaćuje kazne na licu mjesta, kao i da je ograničenje brzine u naseljima 50 km/h.
rolfo, samo da ponovim, očigledno dugo nisi svoju cijenjenu patriotsku guzicu premjestio iz holandije ovamo. da jesi, znao bi zakonsko stanje stvari koje nije od juče, umjesto kopiranja i podvlačenja besmislenih klix-ovih sranya.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
smijenite komesara i sve koji imaju odgovornosti za užas
Nemoguće. NARODE POBUNI SE! Hoće da podignu kaznu sto nisi pojas vezao na moju mjesečnu platu!? Jbte gdje živim. Kaže onaj neki lindov da je to bilo glupo što možeš platiti 50% manju kaznu ako odmah hoćeš da platiš. E pa sad ti niko neće ni moći platiti sve i da hoće bez da bubreg proda. ISto za strance/goste koji imaju auto kaže ne možeš se ti voziti po BiH putevima. SAMO ZA NAS je to napravljeno. Idiot!
Kakav god zakon da bude, samo će dati veće prihode korumpiranim policajcima. Od sada će uduplati tarifu
Podrzavam @yabaim: "Prepišite zakone od naprednog svijeta i okrenite se privredi"
Prepisati propise od nekoga i ne pametovati, ima zemalja koje su to davno i kvalitetno riješile. I kao da je problem da li će biti 50 ili 60 km/h, kad to vrijedi samo za sirotinju. Oni što voze bijesne limuzine 100 km/h u naselju voziće ih i dalje 100, prolaziće kroz crveno, sve dok ne budu kažnjavani. E da je to doživjeti, da nekog gradonačelnika kazne zbog brze vožnje pod uticajem alkohola i oduzmu mu vozačku. Ali nismo mi Njemačka ni Švedskoj.
dzaba kad ce nekoga policija kazniti a nekoga ne , isto nam dođe ?
Prvo promjena osobnog mentaliteta, karaktera i sammoodgovornosti pa ce onda sve lakse ici.
www.youtube.com/watch?v=waEYQ46gH08
300KM je penzija, niti jedna zemlja nema kazne koje su velicine penzije za neke sitnije prekrsaje ili 2 prosjecne plate za nesto veci prekrsaj. To sve treba uskladiti spram naseg standarda. Ako hocete kazne kao u EU dajte nam i njihove plate i penzije....
A da ne vozite brzo, da se pridrzavate pravila, padne li vam to napamet nekad?
Samo znate raspravljati, valjda je normalo 50 km/h kao svugdje u EU. Na mjestima u blizini skole/ vrtica ili tako vise osjetljivim mjestima 30 ili 40 km/h. Sta imate raspravljati kao da je neka nauka.
Pa meni policajac naplati kaznu u Tinji pored Srebrnika za voznju od 62km, kaze naseljeno mjesto i po novom zakonu ogranicenje 50km mada znak na oko 800m od tog mjesta pokazuje 60km
Ograničenje od 50 km/h je u naselju, a ne u naseljenom mjestu. To su 2 različita pojma.
Opet će "Cvaja " i " gospodine policajac možemol se dogovoriti da " da haraju našim drumovima, a taman je narod počeo da plaća kazne i da ne pribjegava mitu.....ovako se mito i korupcija podupiru...ko bolan da ti plati kaznu 1000 KM...pa vecina ce policajcu 50 KM dati...
Zakon ne vrijedi pisljiva boba ako se ne sprovodi. Po Sarajevu voze ko hajvani, cesto pored drotova, koje to apsolutno ne zanima.
al fazon je da povecaju kazne za pjesake i time misle da ce da ih nauce ponasanju u saobracaju, umjesto da u skole uvedu predmet i da djeca nauce to, oni samo znaju kazne davat
Najveci prekrsioci saobracajnih propisa su oni sto vladaju nama, mogu voziti koliko hoce i kuda hoce i oni ne ugrozavaju druge ucesnike u saobracaju jer nisu duzni da postuju bilo koji znak, te su izuzeti iz ovih kaznenih prekrsaja, drzava po mjeri politicara.