{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Raspored autobuske linije Sarajevo - Jahorina

S
19.12.2011. u 10:15
0
3
Raspored autobuske linije Sarajevo - Jahorina
0
Raspored autobuske linije Sarajevo - Jahorina
U nedjelju, 18. decembra, ispred Doma oružanih snaga BiH svečano je inaugurirana autobuska linija Sarajevo - Jahorina, koja će voziti tokom trajanja Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa. Autobuska linija je organizirana u saradnji sa Insider City Tours i Hotelom Termag, a simbolično su je promotivnom vožnjom u rad pustili gradonačelnik Sarajeva prof.dr. Alija Behmen i gradonačelnik Istočnog Sarajeva dr. Vinko Radovanović.
Gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva posjetili su Hotel Termag gdje su novinarima predstavili projekat vanredne autobuske linije Sarajevo - Jahorina, a potom je organizirano i prigodno druženje.

Raspored vanredne autobuske linije Sarajevo - Jahorina je sljedeći:

Polasci iz Sarajeva: 08:30, 12:00, 19:00 i 23:00 sata
Polasci sa Jahorine: 10:00, 17:00, 20:00 i 00:00 sati

Autobuska stajališta:

Ispred Doma oružanih snaga BiH (ulica Zelenih beretki) u Sarajevu i ispred Hotela Termag (Poljice bb) na Jahorini.

Cijena karte u jednom pravcu je 5 KM. Prevoz putnika vrši firma Kompas Istočno Sarajevo, koja vrši prevoz i na liniji Istočno Sarajevo - Jahorina.

Prilikom ulaska u autobus putnici su dužni dati lične podatke, kako biste mogli biti upisani u popis putnika vanredne linije. Molimo vas da blagovremeno kupite i kartu za povratak, te da tačno odredite termin povratka, jer zbog ograničenog broja mjesta ne možemo garantirati da će biti mjesta u autobusu pri povratku.

Vanrednu autobusku liniju Sarajevo – Jahorina omogućio je USAID-Sida FIRMA projekat. Cilj uspostave ove pilot autobuske linije je demonstriranje neophodnosti održavanja redovnog autobuskog saobraćaja na relaciji Sarajevo – Jahorina tokom zimske turističke sezone, što bi dovelo do kompletiranja turističke ponude sarajevske regije u zimskom periodu.

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu dostupno je na Facebook stranici Sarajevo Holiday Market.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: