BiH
0

Raspored autobuske linije Sarajevo - Jahorina

Sarajevo-x.com
U nedjelju, 18. decembra, ispred Doma oružanih snaga BiH svečano je inaugurirana autobuska linija Sarajevo - Jahorina, koja će voziti tokom trajanja Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa. Autobuska linija je organizirana u saradnji sa Insider City Tours i Hotelom Termag, a simbolično su je promotivnom vožnjom u rad pustili gradonačelnik Sarajeva prof.dr. Alija Behmen i gradonačelnik Istočnog Sarajeva dr. Vinko Radovanović.

Gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva posjetili su Hotel Termag gdje su novinarima predstavili projekat vanredne autobuske linije Sarajevo - Jahorina, a potom je organizirano i prigodno druženje.

Raspored vanredne autobuske linije Sarajevo - Jahorina je sljedeći:

Polasci iz Sarajeva: 08:30, 12:00, 19:00 i 23:00 sata Polasci sa Jahorine: 10:00, 17:00, 20:00 i 00:00 sati

Autobuska stajališta:

Ispred Doma oružanih snaga BiH (ulica Zelenih beretki) u Sarajevu i ispred Hotela Termag (Poljice bb) na Jahorini.

Cijena karte u jednom pravcu je 5 KM. Prevoz putnika vrši firma Kompas Istočno Sarajevo, koja vrši prevoz i na liniji Istočno Sarajevo - Jahorina.

Prilikom ulaska u autobus putnici su dužni dati lične podatke, kako biste mogli biti upisani u popis putnika vanredne linije. Molimo vas da blagovremeno kupite i kartu za povratak, te da tačno odredite termin povratka, jer zbog ograničenog broja mjesta ne možemo garantirati da će biti mjesta u autobusu pri povratku.

Vanrednu autobusku liniju Sarajevo – Jahorina omogućio je USAID-Sida FIRMA projekat. Cilj uspostave ove pilot autobuske linije je demonstriranje neophodnosti održavanja redovnog autobuskog saobraćaja na relaciji Sarajevo – Jahorina tokom zimske turističke sezone, što bi dovelo do kompletiranja turističke ponude sarajevske regije u zimskom periodu.

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu dostupno je na Facebook stranici Sarajevo Holiday Market.