BiH
0

Raspisuje se tender za izgradnju državnog zatvora

SRNA
Plan budućeg izgleda državnog zatvora
Plan budućeg izgleda državnog zatvora
Ministarstvo pravde BiH raspisat će danas tender za izvođenje pripremnih radova za izgradnju državnog zatvora, koji bi trebalo da bude završen u naredne dvije godine.

Nakon ovog tendera za izradu elaborata na osnovu kopanja testnih bunara i provođenja geomehaničkih istraživanja, narednih mjeseci pristupit će se pripremi pristupnog puta i objavi tendera za glavne radove, saopšteno je ranije iz Ministarstva pravde BiH.

Ova istraživanja imaju cilj da kompletiraju tehničku dokumentaciju projekta izgradnje državnog zatvora, čija će konstrukcija i namjena zadovoljiti najviše standarde zatvora visokog stepena bezbjednosti, po preporukama najbolje evropske prakse.

Projekat će biti podijeljen u nekoliko faza i manjih cjelina da bi se omogućilo učešće domaćih kompanija na tenederu i posao za stotine radnika iz BiH.

Zainteresovani aplikanti moći će putem web-stranice <a class="text-vijesti hover:underline" href="http://www.mpr.gov.ba/">Ministarstva pravde BiH</a> pratiti objave o svim javnim nabavkama u vezi sa izgradnjom državnog zatvora i prijaviti se na objavljene tendere.

Osim na web-stranici Ministarstva, svi tenderi bit će objavljeni i u dnevnoj štampi.