{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Raspisan konkurs za novog rektora Univerziteta u Banjoj Luci

S
17.4.2012. u 15:30
0
0
Raspisan konkurs za novog rektora Univerziteta u Banjoj Luci
0
Raspisan konkurs za novog rektora Univerziteta u Banjoj Luci
Foto: Arhiv/Klix.ba
Senat Univerziteta u Banjaluci raspisao je danas konkurs za izbor novog rektora ove visokoškolske ustanove.
Rektora bira Senat univerziteta na period od četiri godine, a pored opštih uslova kandidat mora da ispunjava i posebne uslove među kojima je da bude u zvanju redovnog profesora i u radnom odnosu sa punim radnim vremenom na Univerzitetu u Banjoj Luci na dan raspisivanja konkursa.

Rok za podnošenje prijava je deset dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim listovima i na internet stranici Univerziteta.

Funkciju Rektora Univerziteta u Banjoj Luci od 2006. godine obavlja Stanko Stanić, a prije njega na ovoj funkciji bio je sadašnji generalni sekretar Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Dragoljub Mirjanić.

Stanić je u ranijim izjavama medijima najavio da će se ponovo prijaviti na javni konkurs za ovu funkciju, a u javnosti se kao jedan od kandidata za funkciju rektora spominje i sedašnji dekan Prirodno matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Rajko Gnjato.

Univerzitet u Banjoj Luci osnovan je 7. novembra 1975. godine, danas ima 16 fakulteta sa 52 studijska programa na kojima radi oko 650 profesora, 400 asistenata i 450 administrativnih službenika.

Na Univerzitetu u Banjoj Luci studira oko 17.000 studenata, a do sada je na ovom Univerzitetu diplomiralo više od 19.000 studenata, 700 specijalista, 650 magistara i 300 doktora nauka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: