{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rektor Stanić: Režirana hajka na Univerzitet u Banjoj Luci

12.4.2012. u 15:50
1
6
Rektor Stanić: Režirana hajka na Univerzitet u Banjoj Luci
1
Rektor Stanić: Režirana hajka na Univerzitet u Banjoj Luci
Foto: Klix.ba
U nečijoj režiji se posljednjih dana provodi prava hajka na Univerzitet u Banjoj Luci, koji se želi predstaviti kao leglo kriminala i korupcije, što kao prvi čovjek ove obrazovne ustanove nikako ne mogu prihvatiti, rekao je danas rektor banjalučkog Univerziteta Stanko Stanić.
Stanić je na konferenciji za novinare, kojoj su uz vodeće ljude Univerziteta prisustvovali i studenti, javno poručio da se radi o pokušaju "bacanja ljage" na ovu visokoškolsku instituciju.

"Ne znam ko stoji iza svega, ali treba imati u vidu da se ove godine bira i novi rektor. Ako je to razlog napada na Univerzitet, koji je po mnogo čemu vodeći u zemlji, onda je to u najmanju ruku žalosno", naglasio je Stanić.

On se osvrnuo na brojne medijeske napise o korupciji na Univerzitetu, navodeći kako ne želi reći da ovaj problem ne postoji, ali da je on u mnogo manjem procentu nego što se želi prikazati.

"Odgovorno tvrdim da broj korumpiranih profesora na našem Univerzitetu nije veći od pet posto, a posljednjih dana se stiče utisak da je institucija na čijem sam čelu, sve samo ne obrazovna“, rekao je Stanić.

S njegovim mišljenjem su se složili i predsjednik Upravnog odbora Banjalučkog univerziteta Miroslav Grubačić, dekan Filološkog fakulteta Mladenko Sadžak te predstavnici studenata koji su bili na današnjoj konferenciji za novinare.

"Još jednom, pozivamo relevantne institucije i organe da ispitaju sve navode o korupciji, a ne da se bez ikakvih argumenata već danima pljuje na Banjalučki univerzitet", poručio je predsjednik Upravnog odbora ove ustanove Miroslav Grubačić.

Podsjetimo, studentske organizacije su javno zatražile kategoričan obračun sa problemom korupcije i nepotizma na fakultetima. Nakon toga, u javnosti su se pojavile brojne glasine o nečasnim radnjama na Univerzitetu u Banjoj Luci, što je bio glavni povod današnje konferencije za novinare.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: