KCUS
0

Ranjena policajka podvrgnuta operaciji

SRNA
KCUS (Foto: Arhiv)
KCUS (Foto: Arhiv)
U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu /KCUS/ u toku je operacija dvadesetšestogodišnje policajke Edine Hindić, koja je jutros teško povrijeđena u eksploziji u policijskoj stanici u Bugojnu.

Portparol KCUS-a Biljana Jandrić potvrdila je Srni da je Hindićeva dovezena u ovaj centar sa povredama glave, vrata, grudnog koša i trbuha koje je zadobila u eksploziji.

"Njoj su drenirana oba plućna krila jer ima pneumotoraks i slobodne tečnosti i zraka u trbuhu. To su teške povrede i ona je još u operacionoj sali", rekla je Jandrićeva.

Ona je napomenula da su ranjenoj policajki iznad desnog očnog kapka ljekari izvadili geler.

"Hindićeva još ima frakturu lijeve šake i u gornje vilice. Međutim, najteže su povrede pluća i stomaka", dodala je Jandrićeva.

Policija u Bugojnu uhapsila je Harisa Čauševića zvanog Oks, koji je priznao da je jutros aktivirao eksplozivnu napravu veće razorne moći iza zgrade Policijske stanice u Bugojnu, od koje je poginuo policajac Tarik Ljubunčić, a više lica je povrijeđeno.

Čaušević je nakon aktiviranja eksplozivne naprave jutros u 4.50 časova pokušao da pobjegne sa lica mjesta, ali je ubrzo uhapšen i nalazi se u Policijskoj stanici Bugojno, gdje je priznao izvršenje ovog krivičnog djela.
Policija sumnja da je Čaušević eksplozivnu napravu aktivirao na daljinski upravljač.