Dijeljenje radosti
0

Ramo Isak donirao štićenicima zavoda Pazarić novogodišnje paketiće

A. Ku.
Foto: Facebook
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak obradovao je štićenike Zavoda Pazarić novogodišnjim paketićima koji su mu u znak zahvalnosti poklonili sliku koju su sami izradili.

Isak je naglasio da je obaveza svih nas podijeliti radost praznika sa svima onima koji su ranjiva kategorija u našem društvu.

"Novogodišnji paketići obilježe svako djetinjstvo na poseban način, i naša je obaveza da djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju obezbijedimo ispunjene ove praznične dane radošću. Ti srdačni, široki osmjesi kojim su nas nagradila djeca u Ustanovi jedan su od najljepših doživljaja po kojima ćemo pamtiti ulazak u Novu godinu", kazao je Isak.

Direktor Zavoda Pazarić Samir Suljagić zahvalio se ministru Isaku na poklonima za najmlađe korisnike i prigodnoj posjeti koja je potvrda posvećenosti da zajedno, u skladu sa mogućnostima činimo život boljim ljudima sa poteškoćama u razvoju.

U znak zahvalnosti Suljagić je Isaku uručio sliku koja je ručni rad korisnika Ustanove.

Mali i veliki talenti dramske i plesne sekcije Zavoda Pazarić na šarenoj novogodišnjoj sceni za goste iz Ministarstva upriličili su prigodan zabavni program uz pjesmu, glumu i ples.