{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ramiz Salkić: Nismo ni mi zadovoljni svim odlukama Ustavnog suda BiH, ali ih poštujemo

3.12.2015. u 20:58
54
95
Ramiz Salkić: Nismo ni mi zadovoljni svim odlukama Ustavnog suda BiH, ali ih poštujemo
54
Ramiz Salkić: Nismo ni mi zadovoljni svim odlukama Ustavnog suda BiH, ali ih poštujemo
Ramiz Salkić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U Banjoj Luci je danas održan sastanak koordinacije bošnjačkih političkih predstavnika u Republici Srpskoj, gdje je raspravljano o trenutnoj političkoj situaciji u RS-u i položaju Bošnjaka, zatim o nedavnoj odluci Ustavnog suda BiH, ali i o nacrtu budžeta za 2016. godinu.
Komentarišući za Klix.ba zaključke donesene na sastanku, ali i trenutnu političku situaciju u RS-u, potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić je istakao zabrinutost za Bošnjake koji su u svakom pogledu diskriminisani u manjem bh. entitetu.

"Potpuno su neprihvatljivi komentari da Ustavni sud donosi odluke isključivo u interesu Bošnjaka, jer na istoj sjednici kada je donesena odluka o 9. januaru, donesena je i odluka o neprihvatanju apelacije po Zakonu o prijavi prebivališta u BiH, koju je pokrenuo Klub Bošnjaka u domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Ovaj zakon je direktan udar na proces povratka, tj. na Aneks VII Dejtonskog mirovnog sporazuma", ističe Salkić.

S druge strane Salkić naglašava da Ustavni sud RS-a godinama radi suprotno Ustavu RS-a.

"Zbog takvog stanja u sudstvu RS-a sve odluke o povredi vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka su odbačene. Osim toga, Vlada RS-a provodi diskriminaciju nad Bošnjacima, imamo policijske pretrese, zastrašivanja, ograničenu slobodu kretanja i na sve to nadležni organi ostaju nijemi", istakao je Salkić za Klix.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: