Saslušan u Tužilaštvu BiH
10

Ramiz Dreković negirao optužbe za ratni zločin u mjestu Kalinovik

Piše: A. Z.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
General Armije RBiH Ramiz Dreković ispitan je u Tužilaštvu BiH u svojstvu osumnjičenog, prilikom čega je negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret. Tužilaštvo će predložiti da mu se odredi pritvor, o čemu će Sud BiH odlučiti nakon ročišta u četvrtak.

"Ramiz Dreković je u potpunosti negirao navode koji mu se stavljajuu na teret i tužilac će u toku dana predložiti pritvor zbog opasnosti od bjekstva i utjecaja na svjedoke, a ročište će biti održano sutra", kazao je njegov branilac Mirsad Crnovršanin.

Dodao je da se Dreković trenutno nalazi u prostorijama za zadržavanje Suda BiH te da je njegov advokatski tim izvršio uvid u pojedine dokaze.

"Nakon analize tih dokaza tvrdimo da se on ne može povezati s djelima koja mu se stavljaju na teret", istakao je Crnovršanin.

Podsjećamo, pripadnici SIPA-e su jutros u Sarajevu, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili bivšeg komandanta Četvrtog i Petog korpusa Armije RBiH Ramiza Drekovića zbog sumnje da je počinio ratni zločin na području mjesta Kalinovik kod Konjica 1995. godine.