{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ramić u posjeti Janji: Otvorena igrališta i školski kabinet za povratničku djecu

F
13.10.2017. u 15:46
117
23
Ramić u posjeti Janji: Otvorena igrališta i školski kabinet za povratničku djecu
117
Ramić u posjeti Janji: Otvorena igrališta i školski kabinet za povratničku djecu
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je posjetio povratničku zajednicu Janja u Bijeljini, gdje se susreo s predstavnicima povratničke zajednice i lokalnih vlasti, te u pratnji izaslanstva Muftijstva tuzlanskog u Osnovnoj školi "Meša Selimović" otvorio školski kabinet za vjeronauku i rekonstruirano igralište škole koju pohađa 950 učenika.
Ramić je podsjetio da prema posljednjem popisu iz 2013. godine u Janji živi nekih 10,5 hiljada stanovnika, od čega je više od 7.500 hiljada Bošnjaka te da ova mjesna zajednica već godinama slovi za simbol uspješnog održivog povratka i snažne, organizirane povratničke zajednice.

"Od posebnog je značaja što danas predstavljamo tri projekta koji se tiču najmlađe populacije, jer gdje ima vriske djece tu ima i održivog povratka i perspektive za budućnost i meni lično predstavlja zadovoljstvo kad od povratnika ovo Ministarstvo dobije zahtjev da napravimo nešto za djecu i đake. To je za nas uvijek priroritet", istakao je.

Federalni ministar je zajedno s predstavnicima Grada Bijeljina svečano otvorio novoizgrađeno dječje igralište i prateći sadržaj ispred Doma kulture u Janji, kao i prometnu infrastrukturu u naselju Šarampov u Janji.

"Tokom poplava 2014. godine Bijeljina je bila naročito pogođena, nakon čega je naglašavana potreba za uređenjem korita rijeka. To više, na sreću, nije aktuelna i popularna tema u medijima, jer trenutno nema takve opasnosti, ali s obzirom na njenu dugoročnu važnost i korisnost, zajedno s ljudima iz Janje mi smo se posvetili njenom rješavanju", rekao je Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: