Raseljeni i izbjeglice
0

Ramić u BPK obišao radove na infrastrukturnim projektima i dogovorio nove

B. T.
Ramić tokom posjete BPK
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je Bosansko - podrinjski kanton. Tom prilikom se sastao sa premijerkom BPK Aidom Obućom, gradonačelnikom Goražda Ernestom Imamovićem i načelnicom Novog Goražda Milom Petlović.

Kako je saopćeno iz Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, dio infrastrukturnih projekata u ovome kantonu je završen, dok je za putnu komunikaciju potpisan ugovor.

U povratničkom mjestu Oglečeva završeno je asfaltiranje puta koji je pušten u promet i pet povratničkih porodica potpisalo je ugovore za obnovu kuća u Novom Goraždu.

Kroz projekte Regionalni stambeni program i CEB II - "Zatvaranje kolektivnih centara putem javnih stambenih rješenja u BPK se gradi nekoliko zgrada sa 218 stambenih jedinica čija je ukupna vrijednost oko 18 miliona KM.

Ministar Ramić, premijerka Obuća i gradinačelnik Imamović posjetili su lokacije izgradnje nekoliko zgrada u Goraždu. Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, a završetkom izgradnje će u BPK biti zatvoreni svi kolektivni centri.

Prilikom posjete dogovoreni su i drugi značajni projekti za Bosansko - podrinjski kanton.