Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Maoca ce postiti 24h.
u lijpoj i jakoj njemačkoj vi ćete postiti jeste budale umjesto da se prikonite katolicima u njemačkoj i uživate u blagodetima, od kud u njemačkoj muslimani idite u svoje zemlje pa to propovjedajte, ali tamo nemate posla nit imat eda jedete eto zato, a hvatate se svi naše njemačke.
E jesi glup
bogme si ti gluplji ako ovo što ja napisa smatraš glupošću jebiga ovo što ja napisa je realno.
cudno da se vjernici ne oglasavaju. Ili mozda nemaju sta reci
Težina posta je ipak raspoređenja. U arapskim zemljama se posti manje, ali zato su vrućine mnogo veće. Stanovnici južne zemljine hemisfere poste sada najkraće, dok stanovnici sjeverne hemisfere postoje najduže. S obzirom što je lunarna godina kraća za 10 dana, to će se za 16 godina obrnuti (post će biti najduži na južnoj hemisferi a najkraći na sjevernoj). Gledajući na duži period niti jedan dio zemlje nije u prednosti. A ovo se i treba gledati samo kroz ovaj svijet, jer svakaki svaki trun truda (u ime Gosporada svjetova) biti će nagrađen na vjećnom svijetu. Vjernik nije na gubitku.
sto ne objasnjava kako postiti na sjeveru norveske gdje ljeti sunce par dana ne zalazi
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
@GAU8 To jedokaz da ti ličiš više na majmuna nego na insana.
pa nije čovjek sam birao kako će da izgleda
sto se mene tice, postite do kraja zivota...
...jedna velika glupost znaci da zive muslimani na sjevernom polu ili slicno...gdje sunce ne zalazi...postilo bi se 24 sata na dan! znaci fizicki nemoguce...izlazak i zalazak sunca su mogli biti orijentacija dok su muslimani zivijeli samo na jednom uskom podrucju... postajanjem Islama globalne planetarne vjere, to se mora promjeniti i moraju prilagoditi post tj unificirati ga...recimo u svim krajevima planeta se posti po centalnom modelu kako recimo vlada u MEKKI...i svi poste recimo sad 15 sati...bez obzira gdje zivi! ...ne moze se izlaziti na brdo i gledati u oblake i govoriti sutra ce kisa ha nece kisa...kako to jos arapski učenjaci rade! mora se ici u korak sa vremenom!