|

RAK u Evropskoj audiovizuelnoj opservatoriji

RAK u Evropskoj audiovizuelnoj opservatoriji
0
F
FENA
19.1.2011. u 12:36
0
komentara
0

dijeljenja
RAK u Evropskoj audiovizuelnoj opservatoriji
Bosna i Hercegovina je postala 37. članica još jednog respektabilnog tijela - evropske institucije European Audiovisual Observatory.
U ovom tijelu Vijeća Evrope od 1. januara 2011. našu zemlju predstavljat će Regulatorna agencija za komunikacije. Na ovaj način će tržišna i pravna analiza audiovizuelnih industrija od sada biti proširena i na Bosnu i Hercegovinu.

U saopćenju za javnost koje je ova institucija objavila povodom pristupanja BiH u članstvo, izvršni direktor Wolfgang Closs istaknuo je da smatra da će doprinos Bosne i Hercegovine biti od velikog značaja za druge evropske države koje žele raditi sa zemljom u kojoj se već tradicionalno održava Sarajevo film festival, najveći kinematografski događaj na Balkanu, te da će profesionalci u Regulatornoj agenciji za komunikacije imati višestruku korist kao rezultat saradnje s drugim zemljama članicama EAO.

U Izvršnom vijeću institucije European Audiovisual Observatory, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati generalni direktor Regulatorne agencije za komunikacije Kemal Huseinović koji je istaknuo da će članstvo u ovom respektabilnom tijelu Vijeća Evrope dodatno unaprijediti primjenu standarda u audiovizuelnoj oblasti, te pomoći u prevazilaženju izazova s kojima se BiH suočava na putu ka evropskim integracijama.

Među članicama ove evropske institucije je i Evropska komisija, saopćeno je iz Regulatorne agencije za komunikacije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.