{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RAK u Evropskoj audiovizuelnoj opservatoriji

F
19.1.2011. u 12:36
0
0
RAK u Evropskoj audiovizuelnoj opservatoriji
0
RAK u Evropskoj audiovizuelnoj opservatoriji
Bosna i Hercegovina je postala 37. članica još jednog respektabilnog tijela - evropske institucije European Audiovisual Observatory.
U ovom tijelu Vijeća Evrope od 1. januara 2011. našu zemlju predstavljat će Regulatorna agencija za komunikacije. Na ovaj način će tržišna i pravna analiza audiovizuelnih industrija od sada biti proširena i na Bosnu i Hercegovinu.

U saopćenju za javnost koje je ova institucija objavila povodom pristupanja BiH u članstvo, izvršni direktor Wolfgang Closs istaknuo je da smatra da će doprinos Bosne i Hercegovine biti od velikog značaja za druge evropske države koje žele raditi sa zemljom u kojoj se već tradicionalno održava Sarajevo film festival, najveći kinematografski događaj na Balkanu, te da će profesionalci u Regulatornoj agenciji za komunikacije imati višestruku korist kao rezultat saradnje s drugim zemljama članicama EAO.

U Izvršnom vijeću institucije European Audiovisual Observatory, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati generalni direktor Regulatorne agencije za komunikacije Kemal Huseinović koji je istaknuo da će članstvo u ovom respektabilnom tijelu Vijeća Evrope dodatno unaprijediti primjenu standarda u audiovizuelnoj oblasti, te pomoći u prevazilaženju izazova s kojima se BiH suočava na putu ka evropskim integracijama.

Među članicama ove evropske institucije je i Evropska komisija, saopćeno je iz Regulatorne agencije za komunikacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: