Aktuelni/bivši direktor
4

RAK: RTRS nije kažnjavan tokom mandata Draška Milinovića

Dž. L.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) na čelu sa Draškom Milinovićem oglasila se nakon pisanja portala Klix.ba o radu i djelovanju Radio-televizije Republike Srpske tvrdeći da RAK nikada nije kaznio ovaj javni RTV servis dok je bio pod vodstvom Milinovića.
U tekstu pod naslovom "Kako su građani Republike Srpske izgubili svoju javnu televiziju", navedeno je da je RTRS za vrijeme Draška Milinovića kažnjen s gotovo 250 hiljada KM. Podsjetimo da je Milinović sredinom ove godine imenovan za direktora RAK-a.

Međutim, u reakciji na pisanje Klix.ba, RAK ističe da nikada nije kaznio RTRS tokom mandata Draška Milinovića.

"Ovom prilikom ukazujemo da je iznos od 250.000 KM za pravosnažno izrečene kazne u periodu od 2014. do 2019. godine, koji ste naveli u svom tekstu, netačan. Pored toga, Draško Milinović, tokom svog mandata u JP Radio televiziji Republike Srpske, nikada nije kažnjen od strane Regulatorne agencije za komunikacije.

U odgovoru Agencije na vaše pitanje od 24.9.2020. godine “Koliko puta je u protekloj deceniji Regulatorna agencija za komunikacije kaznila RTRS zbog kršenja pravičnosti i nepristrasnosti regulisanih pravnim i zakonskim okvirima”, Agencija vas je uputila na Izvještaj o slučajevima kršenja pravila i propisa Regulatorne agencije za komunikacije, u kojem je dostupan pregled svih izrečenih mjera zaključno sa 31.12.2019. godine. U istom odgovoru, Agencija Vam je jasno navela koji su slučajevi neriješeni, odnosno u postupku pred drugostepenim organom (Vijećem Agencije), kao i pred nadležnim Sudom", navode iz RAK-a.