{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RAK: Predstoji rebalans cijena telefonskih usluga

N
NINA
23.12.2004. u 21:57
0
0
RAK: Predstoji rebalans cijena telefonskih usluga
0
RAK: Predstoji rebalans cijena telefonskih usluga
Rebalans cijena telefonskih usluga, koji će omogućiti približavanje cijena domaćih i međunarodnih poziva, stupit će na snagu polovinom sljedeće godine, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Regulatorne agencije za komunikacije.
To približavanje cijena trajat će pet godina, a za rezultat će imati povećanje cijena u unutarnjem prometu, a smanjenje u međunarodnom. Planirano je i izjednačavanje cijena za fizičke i pravne osobe te smanjenje broja zona razgovora, čime će se BiH približiti standardima EU-a.

“Mi ćemo operaterima u BiH predložiti da uspostave socijalne pakete koji bi zaštitili penzionere, invalide i druge socijalno ugrožene kategorije stanovništva. Tim paketima bi, između ostalog, bio predviđen i određen broj besplatnih poziva u okviru pretplate”, rekao je Fikret Kasumagić, direktor Sektora za telekomunikacije RAK-a.

Iz RAK-a je najavljeno da će od 17. januara početi ponuda raspoloživih i koordiniranih frekvencija za radio i TV postaje, i to uglavnom za ruralna područja i dijelove koji nisu u mogućnosti da vide određene emitere.

“Također ćemo nastaviti pratiti razvoj tržišta, ispitat ćemo ključne pravce u emitiranju, raditi na poboljšanju domaće produkcije u svim segmentima i završiti proces davanja dozvola komercijalnim TV stanicama. Osim toga, bit će nastavljen proces privatizacije javnih elektronskih medija, a radit ćemo i na izradbi novih pravila i kodeksa, koji će biti harmonizirani s evropskim konvencijama”, istaknula je Dunja Mijatović, direktorica Sektora za emitiranje.

Rukovoditelji RAK-a naveli su da polovinom iduće godine treba stupiti na snagu i pravilo o interkonekciji, koje treba urediti odnose međusobnih naplaćivanja između operatera, te da će biti započet proces javnog nadmetanja za dobivanje frekvencija u obimu od 3,5 gigaherca, čime će biti omogućeno stvaranje novih operatera u bežičnoj telefoniji i komunikacijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: