{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RAK će tražiti da iznos RTV takse za javne RTV servise ostane nepromijenjen

13.11.2014. u 14:00
0
19
RAK će tražiti da iznos RTV takse za javne RTV servise ostane nepromijenjen
0
RAK će tražiti da iznos RTV takse za javne RTV servise ostane nepromijenjen
Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici zaključilo da će predložiti Parlamentarnoj skupštini BiH da iznos RTV takse za javne RTV servise ostane nepromijenjen.
Razmatrajući tačku dnevnog reda o iznosu RTV takse, vodeći se zakonskom obavezom propisanom članom 22. Zakona o Javnom RTV sistemu Bosne i Hercegovine, kao i članom 19. općih uslova Dozvole Sistema, Agencija je obavezna razmotriti i Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine dostaviti prijedlog o iznosu RTV takse, najkasnije šest mjeseci prije datuma isteka važeće Dozvole Sistema, a koja je izdata 26. aprila 2010. godine, na rok od pet godina.

Razmatrajući informaciju o imenovanju generalnog direktora, Vijeće i dalje očekuje da će Vijeće ministara BiH riješiti ovo pitanje u što kraćem roku. Vijeće je upozorilo da principi nezavisnosti u funkcionisanju Agencije ne smiju biti ugroženi.

Vijeće je usvojilo Pravilo o korištenju radiofrekvencijskog opsega 3.400-3.600 MHz i 3.600-3.800 MHz za mobilne/fiksne komunikacijske mreže u Bosni i Hercegovini na tehnološki neutralnoj osnovi.

Vijeće je razmatralo i prihvatilo sljedeće Informacije: Informaciju o promjeni Referentnih ponuda za pristup izdvojenoj lokalnoj petlji, Informaciju o primjeni referentnih interkonekcijskih ponuda za interkonekciju i pristup mobilnih virtuelnih mrežnih operatora mobilnoj mreži (MVNO), Informaciju o provedenim analizama Tržišta 4 i 5, Informaciju o poduzetim regulatornim aktivnostima u cilju implementacije univerzalnog servisa u BiH, u skladu sa Politikom sektora telekomunikacija i odlukama Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: