{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rajko Dukić odbio gostovati na televiziji BN, a zatim podnio tužbu

4.11.2015. u 12:50
0
14
Rajko Dukić odbio gostovati na televiziji BN, a zatim podnio tužbu
0
Rajko Dukić odbio gostovati na televiziji BN, a zatim podnio tužbu
Predsjednik Boksita Rajko Dukić prilikom otvaranja novih pogona ove kompanije
Rajko Dukić, direktor kompanije Boksit iz Milića podnio je tužbu nadležnom sudu u Vlasenici protiv RTV BN Bijeljina, direktora i glavnog i odgovornog urednika RTV BN Vladimira Trišića i Suzane Rađen-Todorić, glavne i odgovorne urednice informativnog programa RTV BN.
U obrazloženju tužbe Rajko Dukić je istakao kako je glavni razlog za to, iznošenje neistina na račun firme Boksit i njenog direktora koje je spomenuta televizija objavljivala u svojim informativnim emisijama.

"Tek nakon objavljivanja tvrdnji jedne strane zatražili su, na način kako to nije uobičajeno, komentar, odnosno dali su mogućnost i drugoj strani da iskaže svoj stav prema raznim optužbama na račun Kompanije Boksit i njenog predsjednika, koje su već plasirane u javnost", navodi se u obrazloženju.

Televizija BN poslala je Rajku Dukiću molbu za gostovanje u emisiji "Sve u 3" koja će biti emitovana 7. novembra. Pored Dukića u emisiju su pozvani Jelena Simić, radnica kompanije Boksit koja je jedina progovorila o mobingu u toj kompaniji i testiranju na poligrafu, pravnik i psihijatar, s ciljem da se predstavi priča koja je posljednjih dana aktuelna.

Dukić je optužio televiziju BN da su prekršili novinarsku etiku jer nisu u cijelosti objavljivali demantije kojima je Dukić reagirao na iznesene tvrdnje, već samo dijelove izvučene iz konteksta.

Rajko Dukić je jedan od najkontroverznijih biznismena u RS-u, a javnosti je postao poznatiji nakon nekoliko odluka koje je donio u kompaniji Boksit, među kojim je i ta da radnici moraju pročitati njegove četiri knjige. Preporučene knjige za čitanje su "Tri uspješne priče", "Veliki brat", "Milići u pet priča" i "Postdejtonska vlast i bezvlašće ili hronika jednog vremena".

Posljednja afera koja se veže za Dukića je testiranje radnika na poligrafu zbog sumnji da su odavali važne informacije.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: