BiH
33

Raguž u Sarajevu: Čast mi je imati potporu svih naroda

FENA
Martin Raguž: Ovo je naša zemlja
Martin Raguž: Ovo je naša zemlja
Imam uporište u vlastitom, ali i u drugim narodima i na to sam veoma ponosan - kazao je kandidat za člana Predsjedništva BiH Martin Raguž na predizbornom skupu HDZ-a 1990 održanom u utorak navečer u Sarajevu.

Raguž je naglasio kako je kompromis prednost, a ne nedostatak, kako to pojedini u BiH žele interpretirati, saopćeno je iz HDZ-a 1990.

"Naša zemlja je kroz povijest plaćala ogromnu cijenu nepostojanja unutarnjeg dogovora. Smatram kako je vrijeme da podvučemo crtu pod sukobe, konflikte i podjele. Podvucimo crtu i krenimo u bolju budućnost za sve nas", kazao je predsjednik HDZ-a 1990, istaknuvši kako će svaki glas koji dobije poštivati, te kako će odgovorno obnašati poziciju člana Predsjedništva BiH, ako dobije povjerenje.

Raguž se s posebnim naglaskom dotakao nadležnosti koje ima Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

"Predsjedništvo Bosne i Hercegovine ima mnogo veće nadležnosti, nego li su valorizirane", kazao je Raguž, istaknuvši kako je vrijeme da se podvuče crta da Predsjedništvo bude „ispružena ruka“ stranačkih moćnika.

"Ovo je naša zemlja. Uredimo je", poručio je Raguž.

Nakon predstavljanja kandidata HDZ-a 1990 za sve nivoe vlasti, upriličena je reprodukcija video-poziva u kojem je predsjednik EPP-a, najjače grupacije stranaka u Europskom parlamentu Joseph Daul pružio potporu kandidatu za člana Predsjedništva BiH Martinu Ragužu i HDZ-u 1990 na predstojećim izborima, stoji u saopćenju.