{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjednik Evropske pučke stranke dao podršku Martinu Ragužu

11.9.2014. u 18:25
2
6
Predsjednik Evropske pučke stranke dao podršku Martinu Ragužu
2
Predsjednik Evropske pučke stranke dao podršku Martinu Ragužu
Kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž, danas se u sjedištu Evropske pučke stranke u Briselu, sastao sa predsjednikom EPP-a Josephom Daulom.
Posjet je uslijedio nakon potpisivanja "Deklaracije o evropskim vrijednostima“ u aprilu ove godine, a u čijem je procesu kreiranja HDZ 1990 imao ključnu i lidersku ulogu, na čelu sa predsjedniom Ragužem.

Danas, samo dan prije službenog početka predizborne kampanje za Opće izbore u BiH, i ova posjeta predsjednika Raguža najvećoj grupaciji stranaka u Evropskom parlamentu, dovoljno govori o snažnoj podršci EPP-a Martinu Ragužu i HDZ-u na beskompromisnom i snažnom zagovaranju evropskih vrijednosti, kao i podršci Bosni i Hercegovini na putu evropskih integracija.

"Evropska unija nema alternativu i ja danas sa ovoga mjesta želim još jednom poručiti kako je evropska Bosna i Hercegovina moguća i da će je biti!“, kazao je predsjednik Raguž naglasivši kako su predstojeći izbori za Bosnu i Hercegovinu historijska prilika da konačno krene naprijed i da se podvuče crta negativnim praksama stalnog sukobljavanja, odlazaka i egzodusa sa naših prostora.

"Vrijeme je da Bosna i Hercegovina stane na evropske 'tračnice' i da na tom putu harmoniziramo naše identitete, pokrenemo resurse, vratimo vjeru i nadu kako se u našoj zemlji može i hoće živjeti bolje“, zaključio je predsjednik Raguž.

Predsjednik EPP-a pružio je podršku stavovima HDZ-a 1990, ocjenivši ih kao jedinim koji mogu zaustaviti slobodan pad u kojem se BiH nalazi, te osigurati prosperitet i bolji životni standard svim ljudima u BiH.

Nakon sastanka sa gospodinom Josephom Daulom, predsjednik Raguž prisustvovat će Političkoj skupštini EPP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: