BiH
2

Predsjednik Evropske pučke stranke dao podršku Martinu Ragužu

Klix.ba
Kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž, danas se u sjedištu Evropske pučke stranke u Briselu, sastao sa predsjednikom EPP-a Josephom Daulom.

Posjet je uslijedio nakon potpisivanja "Deklaracije o evropskim vrijednostima“ u aprilu ove godine, a u čijem je procesu kreiranja HDZ 1990 imao ključnu i lidersku ulogu, na čelu sa predsjedniom Ragužem.

Danas, samo dan prije službenog početka predizborne kampanje za Opće izbore u BiH, i ova posjeta predsjednika Raguža najvećoj grupaciji stranaka u Evropskom parlamentu, dovoljno govori o snažnoj podršci EPP-a Martinu Ragužu i HDZ-u na beskompromisnom i snažnom zagovaranju evropskih vrijednosti, kao i podršci Bosni i Hercegovini na putu evropskih integracija.

"Evropska unija nema alternativu i ja danas sa ovoga mjesta želim još jednom poručiti kako je evropska Bosna i Hercegovina moguća i da će je biti!“, kazao je predsjednik Raguž naglasivši kako su predstojeći izbori za Bosnu i Hercegovinu historijska prilika da konačno krene naprijed i da se podvuče crta negativnim praksama stalnog sukobljavanja, odlazaka i egzodusa sa naših prostora.

"Vrijeme je da Bosna i Hercegovina stane na evropske 'tračnice' i da na tom putu harmoniziramo naše identitete, pokrenemo resurse, vratimo vjeru i nadu kako se u našoj zemlji može i hoće živjeti bolje“, zaključio je predsjednik Raguž.

Predsjednik EPP-a pružio je podršku stavovima HDZ-a 1990, ocjenivši ih kao jedinim koji mogu zaustaviti slobodan pad u kojem se BiH nalazi, te osigurati prosperitet i bolji životni standard svim ljudima u BiH.

Nakon sastanka sa gospodinom Josephom Daulom, predsjednik Raguž prisustvovat će Političkoj skupštini EPP-a.