BiH
1.2k

Raguž: Kad budu obrađeni svi glasovi, vjerujem da ću biti član Predsjedništva BiH

Klix.ba
Martin Raguž
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
"Kad bude obrađeno 100 posto glasova, vjerujem da ću biti član Predsjedništva Bosne i Hercegovine", izjavio je Martin Raguž, predsjednik HDZ-a 1990 i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Raguž se zahvalio svim građanima BiH, svakom biraču koji je, kako je rekao, dao glas jednoj čistoj političkoj opciji.

"Za samo četiri mjeseca od onog proročanstva da nas nema, došli smo do vrha Evrope i do vrha države BiH. Ponosni smo na to i budite sigurni da nećemo iznevjeriti niti jedan vaš glas", kazao je Raguž i dodao: "Platili smo visoku političku cijenu da bi mogli arikulirati ovaj program, program pod sloganom 'Ovo je naša zemlja', zemlja svih nas u BiH, vrijeme je da podvučemo crtu pod ratove, raseljavanja, sukobe, nepotizam, nezapošljavanje, egzoduse i vrijeme je za novu političku kulturu hrabrosti, kompromisa, dogovora i insitucionalne odgovornosti i spremnosti da prihvatimo ruku zemalja prijatelja ove zemlje".

Raguž je izrazio vjeru da će upravo takva politika prevladiti bez obzira što postaje grčevite naznake i borba da se sačuva status quo, ali je kazao da ipak mogu biti ponosni na ovo što su u kratkom vremenu napravili.

"Čestitam protukandidatima. Mi smo vodili pozitivnu kampanju i ostat ćemo u tom raspoloženju", izjavio je na kraju svog obraćanja Martin Raguž.