Na radost vozača
844

Radovi u tunelu Crnaja privedeni kraju, pogledajte kako sada izgleda

D. Be.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon više od godinu dana saobraćaj se neometano odvija kroz tunel Crnaja na magistralnom putu M-17 između Konjica i Jablanice.

Fotoreporter portala Klix.ba je zabilježio da je tunel potpuno asfaltiran i da su ocrtane linije, te da je završena rasvjeta.

No, uočljivo je da radovi i dalje nisu u potpunosti okončani s obzirom da nije završen kompletan trotoar dužinom tunela, te da na nekim dijelovima rasvjeta treba biti "zategnuta". No, najbinije je da se vozila kroz tunel kreću bez zastoja i bez "truckanja" kako je bilo ranije.

U svakom slučaju građane BiH će zasigurno obradovati informacija da na putu ka jugu zemlje neće stajati u dugim kolonama pred tunelom naročito u vrijeme ljetnih godišnjih odmora.

Radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja počeli su 8. februaru 2021. godine i od tada se na toj dionici ove važne saobraćajnice promet odvijao uz povremene obustave i regulacije.

Na rekonstrukciju 550 metara dugog tunela potrošeno je, prema ugovoru, 12,8 miliona KM. Novac je stigao putem kredita Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) i Evropske investicijske banke (EIB).