Velika ulaganja
18

Radovi u sarajevskoj općini Stari Grad: Rekonstrukcija jedne od najprometnijih ulica

Klix.ba
Foto: Općina Stari Grad
Foto: Općina Stari Grad
Počela je treća faza rekonstrukcije ulice Safvet-bega Bašagića u Sarajevu, na dijelu od Ulomljenice do Bakija. Završetkom ovog dijela, bit će u potpunosti rekonstruisana jedna od najprometnijih ulica u Starom Gradu.

Iz Općine Stari Grad su poručili da je rekonstrukcija ulice Safvet-bega Bašagića projekat koji iziskuje velika ulaganja, pa su se zbog toga i radovi planirali u tri faze.

Sve tri faze radova Općinu Stari Grad koštat će oko 430.000 konvertibilnih maraka. Treća faza radova košta oko 138. 000 KM.

Prva faza koja je urađena prošle godine radila se na dijelu od spoja sa ulicom Alije Nametka do raskrsnice sa ulicom Pirin brijeg, u dužini od 265 metara. Druga faza obuhvatila je 364 metra ulice od Pirinog brijega do ulice Ulomljenica, a treća i posljednja koja se trenutno izvodi od Ulomljenice do Bakija, u dužini od 266 metara.

Trenutno je u toku uklanjanje starog asfalta, nakon čega će se raditi tamponiranje terena, uklanjanje starih i postavljanje novih ivičnjaka. Također radovi će obuhvatiti i nivelisanje šibera, poklopaca šahtova i rešetki i na kraju asfaltiranje.