{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radončić za Klix.ba: Ne postoji ni teoretska šansa da SBB koalira sa SDA

12.10.2018. u 13:08
409
346
Radončić za Klix.ba: Ne postoji ni teoretska šansa da SBB koalira sa SDA
409
Radončić za Klix.ba: Ne postoji ni teoretska šansa da SBB koalira sa SDA
Fahrudin Radončić (Foto: H. M./Klix.ba)
Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić rekao je u razgovoru za Klix.ba kako ne postoji ni minimum šanse da SBB u ovom mandatu uđe u koaliciju sa Strankom demokratske akcije (SDA).
"Ne postoji ni teoretska šansa da SBB koalira sa SDA. U ovom trenutku je najvažnije dokumentovati brutalnu izbornu krađu i zatražiti sankcionisanje naredbodavaca, organizatora i realizatora falsificiranja izborne volje građana", rekao je Radončić.

On je u razgovoru za Klix.ba kazao kako će SBB podržati da se u BiH napravi vlast po ukupnoj volji građana te da je svakome egzaktno jasno da SDA i nakon izborne krađe, koju je otkrilo više stranaka, nije legitimni "vlasnik" izborne volje naroda.

"Naprotiv, više od 75 posto birača nije htjelo glasati za SDA i svoje je povjerenje dalo drugim političkim subjektima i potpuno je jasno da taj novi blok ima većinu za sve kantone u kojima su najbrojniji Bošnjaci, ali i za federalni i državni nivo vlasti. Lično mislim da bi jedino ovakav rasplet vratio BiH na evropski put", kazao je Radončić.

Zaključio je da bi uz to bilo i pravedno da oni koji su organizirali izborni inžinjering, prijetili drugim strankama, zastrašivali narod i vršili razne vrste pritiska, nakon 28 godina loše vlasti, odu u opoziciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: