|

Radončić: Očekujem da Izetbegović objasni Bošnjacima zašto je imao pogrešnu procjenu o reviziji

Radončić: Očekujem da Izetbegović objasni Bošnjacima zašto je imao pogrešnu procjenu o reviziji
276
Piše: Er. M.
9.3.2017. u 15:12
159
komentara
276

dijeljenja
Radončić: Očekujem da Izetbegović objasni Bošnjacima zašto je imao pogrešnu procjenu o reviziji Fahrudin Radončić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik SBB-a i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Fahrudin Radončić poručio je Srbima da nemaju nikakvog razloga za likovanje zbog odluke Međunarodnog suda pravde u Hagu kojim je odbačen zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za agresiju i genocid.
"Kao Bošnjak, ja sam uistinu tužan da je takav odgovor došao. Mogu poručiti svojim prijateljima Srbima da nema razloga za likovanje i ukoliko su bili protiv revizije da su time praktično priznali raniju presudu da je genocid počinjen", rekao je Radončić.

Političare iz reda srpskog naroda pozvao jeda Bosna i Hercegovina, kao i mnogo druge zemlje, usvoji deklaraciju o tome, kada su već branili reviziju presude.

"Što se tiče gospodina Izetbegovića, što nas je na onom skupu uvjeravao da ima sve pravne argumente bošnjačka strana i njegov tim, očekujem da obrazloži Bošnjacima i žrtvama zašto je imao pogrešnu procjenu i o tome izvuče zaključak o svojoj ličnoj političkoj poziciji", kazao je Radončić.
Prijavi grešku


Komentari (159)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...