|

Radončić: Obračunati se sa državnom mafijom

Radončić: Obračunati se sa državnom mafijom
42
F
FENA
22.11.2012. u 16:59
52
komentara
42

dijeljenja
Radončić: Obračunati se sa državnom mafijom Fahrudin Radončić
Novoimenovani ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je novinarima da Ministarstvo sigurnosti prvo treba da se depolitizira, ne smije da se miješa u operativni rad policije i tužilaštava.
"Da kao ministar sigurnosti napomenem da su dva zamjenika ili pomoćnika ministra sigurnosti, gospodin Leutar i rahmetli Ugljen, ubijeni, da ta ubistva nikada nisu razjašnjenja. Imamo obavezu da razjasnimo politička ubistva, omogućimo pravnu državu, potpunu suverenost policijskih organa, potpunu samostalnost i bolje uslove da ova zemlja ispunjava sve međunarodne obaveze", kazao je ministar Radončić.

Vidjeli ste, naveo je on, šta se dešava u Hrvatskoj, Srbiji, svim evropskim zemljama, mora se ova zemlja suočiti i ne bježati od problema koji se zove privredni kriminal i korupcija.

"To je naša evropska obaveza. Mi kao ministarstvo ne treba time da se bavimo, ali treba da pravimo političke uslove da ova zemlja snažno zakorači u obračun sa državnom mafijom", kazao je Radončić novinarima nakon što je Predstavnički dom državnog parlamenta potvrdio odluku o njegovom imenovanju za ministra sigurnosti BiH.
Prijavi grešku


Komentari (52)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...