|

Radončić o pregovorima sa SDA: Ozbiljan državnički pristup ne polazi od političkih sujeta

Radončić o pregovorima sa SDA: Ozbiljan državnički pristup ne polazi od političkih sujeta
362
Klix.ba
14.2.2019. u 13:35
458
komentara
362

dijeljenja
Radončić o pregovorima sa SDA: Ozbiljan državnički pristup ne polazi od političkih sujeta Foto: H. M./Klix.ba
Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić rekao je za Klix.ba u povodu formiranja vlasti kako nema ozbiljnog državničkog pristupa koji polazi od političkih sujeta i odbijanja kontakata i susreta.
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović jučer je izjavio kako će održati sastanke s predstavnicima SBB-a, PDA i A-SDA u vezi s formiranjem vlasti na nivou entiteta Federacija BiH.

Ovim povodom kontaktirali smo predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića koji nam je rekao da je delegacija SBB-a, kao i druge relevantne stranke u FBiH, već razgovarala s kolegama iz SDA na poziv te stranke.

"Istina, to je bio jedini slučaj da u tome nisu učestvovali predsjednici stranaka. Od razgovora, pa eventualno i s polemičkim dionicama, niko ne može imati štete. Nema ozbiljnog državničkog pristupa koji polazi od političkih sujeta i odbijanja kontakata i susreta, naročito u novim okolnostima velikih iskušenja pred kojima se nalazi naša zemlja, pa ako hoćemo iskreno, i Bošnjaci", rekao je Radončić za Klix.ba.

Predsjednik SDA najavio je kako će sa SBB-om, PDA i A-SDA pregovarati na odvojenim sastancima. Radončić nam je kazao kako SBB nema ništa protiv toga da delegacije SBB-a, PDA i A-SDA odvojeno pregovaraju te da SBB, šta više, smatra kako bi to bilo dobro.

Lidera SBB-a pitali smo i da li je SBB uopće zainteresovan da ide u koaliciju sa SDA.

"O zainteresiranosti za ulazak u vlast SBB-a odlučuje mnogo faktora, kao ishod pregovora s drugim političkim subjektima i nama je, neovisno o poziciji SBB-a, najvažnije da BiH dobije harmoniziranu vladajuću koaliciju u Federaciji BiH i na nivou države koja će se isključivo posvetiti ekonomiji, razvoju, socijalnim problemima, prestanku zloupotreba pravne države, masovnoj izgradnji i životnim temama u koje svakako spadaju i strateški važne euroatlantske integracije i regionalna stabilnost", zaključio je Radončić.
Prijavi grešku


Komentari (458)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...