{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radončić najavio povlačenje SBB-a iz "šestorke"

S
16.6.2013. u 20:13
106
122
Radončić najavio povlačenje SBB-a iz "šestorke"
106
Radončić najavio povlačenje SBB-a iz "šestorke"
Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB BiH) Fahrudin Radončić ocijenio je da se stvari unutar vladajuće političke "šestorke" na nivou BiH usložnjavaju, te dodao da će ova stranka dobro razmisliti da li će ostati u njoj.
Radončić smatra da su sami odnosi takvi da ih treba preispitati, jer je "očito da kod zakona koje su predložili SDP BiH i SNSD postoji problem u provođenju i da njihovi odnosi nisu najbolji".

"Što se tiče SBB-a, dobro ćemo razmisliti, jer sa jednim ministarskim mjestom na nivou BiH i nijednim u federalnoj vladi nisam siguran da treba da nosimo teret percepcije da smo dio vladajućih struktura", rekao je Radončić za Alternativnu televiziju.

Prema njegovim riječima, SBB BiH ima svoje organe, a konsultovaće i bazu, nakon čega će donijeti odgovornu odluku u najboljem interesu građana.

Govoreći o mogućnosti vanrednih izbora, Radončić je rekao da ta ideja SDP-a dolazi iz dijela stranaka koje su 10 godina u vlasti i da je nekima potreban "popravni ispit", te da SBB rado prihvata takve ideje.

On je rekao da nije blizak Zlatku Lagumdžiji ni politici SDP-a i da je SBB u Vijeće ministara BiH ušao sa jednim ministarskim mjestom kako bi dao doprinos ekonomskom razvoju.

Odgovarajući na pitanje da li je realno usvojiti izmjene Ustava i Izbornog zakona BiH kako bi se eventualno proveli vanredni izbori, Radončić je rekao da je sve realno ako političke stranke hoće, kao i da ne postoji legalni način prekompozicije Federalne vlade osim novih izbora.

Govoreći o protestima u Sarajevu, Radončić smatra da oni nisu imali nacionalnu pozadinu, ali jesu političku, izrazivši bojazan da su u njima participirale određene stranke iz Federacije BiH.

On je dodao da Ministarstvo sigurnosti, na čijem je čelu, nema operativnih nadležnosti, te da je situacija eskalirala na način na koji niko nije očekivao.

"Mislim da su Direkcija za koordinaciju policijskih tijela i kantonalni MUP u konsultaciji sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske izabrali najbolje vrijeme za intervenciju. Činjenica da nismo imali poginulih, ranjenih i pretučenih najbolje govori u prilog tome", rekao je Radončić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: