{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radmanović: Vjerujem garancijama Direkcije za koordinaciju policijskih tijela

S
20.6.2013. u 09:30
205
43
Radmanović: Vjerujem garancijama Direkcije za koordinaciju policijskih tijela
205
Radmanović: Vjerujem garancijama Direkcije za koordinaciju policijskih tijela
Nebojša Radmanović (Foto: Klix.ba)
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je da je sada sasvim jasno da se Republika Srpska kao državotvorni entitet, mora pitati o svim stvarima koje se tiču funkcionisanja BiH.
Radmanović je objasnio da su se u situaciji sa prvobitnim odbijanjem i kasnijim usvajanjem dva ugovora o granici sa Hrvatskom, unutrašnje nesuglasice u BiH ponovo manifestovale na međunarodnom nivou.

"Procjenjivali smo zajedno predsjednik Republike, predsjednik Vlade i ja šta je važno da se uradi. Ne možemo jednu krupnu stvar, a to je da se ide ka EU, sada da spriječimo. Kasnije se ti ugovori mogu popraviti", rekao je Radmanović za Press.

On je dodao da je potrebno sve u potpunosti ponovo provesti i da je problem u vezi sa komisijom počeo prije mjesec dana, jer je neko htio dovesti enitet Republiku Srpsku pred svršen čin.

Govoreći o svojoj sigurnosti u Sarajevu, Radmanović je rekao da vjeruje garancijama Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i da odlaskom na sjednicu Predsjedništva nije ignorisao stav Narodne skupštine Republike Srpske.

On je dodao da je lako dokazati da su demonstracije ispred zgrade zajedničkih institucija BiH bile politički motivisane i da je jedna partija sigurno učestvovala u tome.

"U momentu kada je Vijeće ministara donijelo odluku o matičnom broju počinju protesti, da bi se sutra ujutro desilo da poslanik iz SDP-a, da prijedlog drugačijeg zakona. Postoje i fotografije njihovih ljudi koji su se dogovarali sa onima u masi i vraćali nazad", istakao je Radmanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: