SBB u Mostaru
1.1k

Radončić: Došlo je vrijeme da BiH odbranimo od domaće mafije

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
SBB je u Narodnom pozorištu Mostar održao svoj završni skup za Hercegovinu. Osim nositelja lista skupu se obratio i predsjednik Saveza za bolju budućnost i kandidat za člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić.

Radončić je kazao kako građani ove zemlje neke političare 7. oktobra treba da stave na crnu listu.

"Ima jedan predsjednik jedne odlazeće stranke koji je rekao da mu je važnija Općina Centar od deset drugih općina u Bosni i Hercegovini. Mi kažemo da će nam sve općine u BiH biti važne kao Centar, a to znači i naš Mostar", kazao je Radončić.

Kazao je da poslije ovih izbora kad s vlasti odu SDA i Izetbegović da će se vratiti demokratija u ovu zemlju, da je SBB podigao nadu građanima diljem Bosne i Hercegovine.

"Oni misle da će uliti narodu strah u kosti, a ja vam kažem da je SBB njima ulio strah u kosti. Znaju oni odlično da su krivaci što smo prvi u Evropi u svemu šta ne valja, da su krivci što se ovaj grad ne razvija, da su krivci što naši penzionari ne žive dobro. Gdje dođe do pobune nekog ugroženog dijela stanovništva kažu Radončić stoji iza toga, SBB stoji iza toga. Ne stoji, ali podržavamo i podržavat ćemo svaki put", izjavio je Radončić.

Kazao je da treba pričekat 7. oktobar da se prebrojimo, ali da će rezultat pokazati kako je SBB najjača bošnjačka stranka.

"Želimo da budemo kičma nove vlasti, da prvo harmoniziramo odnose unutar nas Bošnjaka, jer su nas potpuno pocijepali. Želimo da harmoniziramo odnose sa Srbima i Hrvatima, želimo da izgradimo moćnu Bosnu i Hercegovinu. Hoćemo nešto što što oni neće, ravnopravan razvoj cijele države", kazao je Fahrudin Radončić.

Kazao je da je došlo vrijeme da SBB odbrani Bosnu i Hercegovinu od domaće mafije, da njegovi protivnici ne mogu dobiti bitku metodom zamjene identiteta, da sve što su oni pripisuju njemu.

"Želimo Makronov zakon da funkcioner koji zaposli svog rođaka dobije tri godine zatvora. To je krivično djelo i moj prijatelj Šefik će dobiti 500 godina, Bakir će zbog svoje hanume dobiti makar tri godine", zaključio je Radončić.