BiH
0

Radojičić: SDP je upravu, SDA se treba izjasniti jesu li vlast ili opozicija

FENA
Igor Radojičić
Igor Radojičić
Stranka demokratske akcije (SDA) treba da se odluči da li je u vlasti ili opoziciji, a SDPBiH je u pravu kada ih poziva da se definitivno opredijele, smatra potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić naglašavajući da BiH treba budžet, jer je to jedan od uvjeta za njen napredak prema evropskim integracijama, kao i za sve druga pitanja.

"Oni koji to opstruiraju očito imaju neke druge namjere, ali onda bar neka pređu u opoziciju", tvrdi on navodeći da bi BiH ponovo mogla ući u krizu, ukoliko padne budžet, a time bi i Vijeće ministara BiH ponovo bilo u krizi.

Radojičić je u izjavi novinarima u Banjoj Luci naglasio da su međusobni odnosi SDA i SDPBiH njihova međustranačka stvar, ali da se SNSD oni tiču da su u pitanju moguće implikacije na Vijeće ministara BiH.

"Najblaže rečeno, nije korektno, ako ne i licemjerno, da stranka koja je pristala na fiskalni okvir i učestvovala u dogovoru 'šestorke', u kojem je bio i dogovor o budžetu BiH, sada se pravi nevješta", smatra Radojičić.

Ocjenjuje da je SDPBiH u pravu u stavu da se ne može sjediti u vlasti i imati beneficije od svega toga i istovremeno biti protiv budžeta.

Radojičić tvrdi da je već i ranije bilo sličnih situacija u kojima je SDA pokušavala "sjediti u vlasti i istovremeno glumiti opoziciju".