{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radojičić: RS-u je trebao Zakon o popisu stanovniŠtva

S
16.5.2012. u 14:03
0
2
Radojičić: RS-u je trebao Zakon o popisu stanovniŠtva
0
Radojičić: RS-u je trebao Zakon o popisu stanovniŠtva
Igor Radojičić
Predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić izjavio je danas da je Republici Srpskoj bio potreban Zakon o popisu stanovništva jer je nakon toga dobijen Zakon o popisu stanovništva na nivou BiH na kakvom se insistiralo u Republici Srpskoj.
"Nadam se da će popis iduće godine biti proveden", rekao je Radojičić novinarima nakon rasprave o Nacrtu zakona o prestanku važenja Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u 2011. godini u Republici Srpskoj.

On je ocijenio da je "specifično ponašanje" pojedinih stranaka, poput SDS-a, u Narodnoj skuštini.

"Treba ih pitati da li sa svojom centralom imaju kontakt ili ne, jer se ovdje ponašaju na jedan način, a u Sarajevu na drugi, gdje sa SNSD-om rade na zakonskim rješenjima", rekao je Radojičić.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštni Vukota Govedarica izjavio je da Vlada Republike Srpske nije imala ozbiljnu namjeru da provede popis stanovništva u Republici Srpskoj.

"SDS nije kritikovao Zakon o popisu stanovništva na nivou BiH, nego smo ukazivali da neće biti popisa stanovništva u Republici Srpskoj, jer ne bi bio vrednovan i priznat od međunarodnih institucija", rekao je Govedarica.

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Zoran Đerić smatra da je donošenje Zakona o popisu stanovništva u Republici Srpskoj bila "obična farsa".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: