{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radojičić i Derajić o zaključcima u vezi sa tužbom BiH protiv SCG

F
28.3.2006. u 16:03
0
0
Radojičić i Derajić o zaključcima u vezi sa tužbom BiH protiv SCG
0
Radojičić i Derajić o zaključcima u vezi sa tužbom BiH protiv SCG
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić informisao je danas generalnog konzula Srbije i Crne Gore u Banjoj Luci Jadranku Derajić o stavovima i zaključcima koje je usvojio entitetski parlament u vezi s tužbom BiH protiv SCG za agresiju i genocid.
Podsjećamo, 23.marta Narodna skupština RS-a razmatrala je Informaciju o statusu tužbe BiH protiv SCG u Međunarodnom sudu pravde u Haagu zbog kršenja Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida, te usvojila zaključke u kojima, između ostalog, poziva sve zvaničnike RS-a i predstavnike u zajedničkim organima BiH da i dalje osporavaju legitimitet tužbe.

Tada je Narodna skupština RS-a podržala Deklaraciju o neophodnosti diplomatskog rješenja spornih odnosa između BiH i SCG, koju su potpisali najviši zvaničnici RS-a, predstavnici iz RS-a u zajedničkim bh. organima, od 7. marta 2006. godine.

Na satanku Radojičića i Derajić u Banjoj Luci je istaknuto da je sadašnji nivo ekonomske saradnje zadovoljavajući, ali da prestoji i dalje mnogo prostora za njeno svestrano proširenje.

Zaključeno je da je prisustvo kompanije "Hemofarm" u Banjoj Luci pozitivan primjer uspješne sardanje, saopšteno je nakon razgovora iz Radojičićevog Kabineta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: