|

Radniku ArcelorMittala Zenica amputirana ruka, ljekari u Sarajevu se bore sačuvati drugu

Radniku ArcelorMittala Zenica amputirana ruka, ljekari u Sarajevu se bore sačuvati drugu
2
Piše: E. M.
13.4.2019. u 12:00
28
komentara
2

dijeljenja
Radniku ArcelorMittala Zenica amputirana ruka, ljekari u Sarajevu se bore sačuvati drugu Foto: Arhiv/Klix.ba
Radniku kompanije ArcelorMittal Zenica koji je prije dva dana teže povrijeđen u pogonu Valjaonice amputirana je desna ruka, a ljekari u Sarajevu se bore kako bi mu spasili lijevu ruku.
Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je predsjednik Sindikata radnika kompanije ArcelorMittal Zenica Zuhdija Kapetanović koji je dodao da je kompanija spremna radnika poslati i na liječenje u inostranstvo, ukoliko to bude potrebno, kako bi mu se spasila druga ruka.

U ranijoj izjavi za Klix.ba Kapetanović je kazao da Sindikat kontinuirano sugeriše kada je u pitanju zdravlje i zaštita.

"Na Komitetima zdravlja i zaštite kada sam rekao da se vrše uštede na zdravlju i zaštiti gdje ne treba biti ušteda već investicije, generalni direktor je napustio sastanak. Zdravlje i zaštita u ArcelorMittalu, kod ovakvih povreda, uvijek okupi inžinjere zaštite na radu i menadžment koji ubjeđivanju radnika da ne prijavljuje povrede, da će auto dolaziti po njih, da sjede na poslu ako treba samo da ne prijavljuju povredu", izjavio je Kapetanović.

Na kraju dodao da Sindikat insistira da se ovakve stvari ne smiju događati, ali i radnicima sugeriše da ne prihvataju takve ponude već da to prepuste doktorima.

Podsjetimo, u četvrtak je u pogonima Valjaonice došlo do nesreće na radu kada su valjci slomili obje ruke radniku R. R. iz Zenice koji je nakon primanja na Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica prebačen na Centar urgentne medicine Koševo.

Iz kompanije su naglasili kako su spremni poduzeti sve aktivnosti i pružiti svu pomoć uposleniku i njegovoj porodici.
Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...