BiH
5

Radnici ZOI'84 i dalje u štrajku

FENA
Zaposlenici Kantonalno javnog preduzeća ZOI '84 Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. i danas su u štrajku da bi skrenuli pažnju na probleme u tom preduzeću.

"Zapolesnici ZOI '84 su od 23. juna u generalnom štrajku i tako će ostati i dalje. Za cijeli ovaj period još niko od institucija nije našao za shodno da se obrati ovim uposlenicima da im da bilo kakvu nadu za bolje sutra. I mislim da i nemaju tu namjeru. Ja ne znam kako misle svoju djecu poslati negdje i davati im da jedu, a ovi ljudi da nemaju šta dati svojoj djeci. Sram da ih bude, neka se stide. Da li će ovi građani opet glasati za njih ? Neka glasaju i sram i njih što glasaju za njih. Mi smo tražili kredit jer hoćemo da radimo i mi ćemo vratiti to", kazao je za Agenciju Fena predsjednik Sindikata ZOI '84 Alija Hodžić.

Dodao je da zaposlenici KJP ZOI '84 OCS d.o.o. Sarajevo žele mirnim protestom skrenuti pažnju na probleme u preduzeću, jer do danas nisu ispunjeni njihovi zahtjevi, a to su isplata neisplaćenih plaća i uplata doprinosa za zdravstveno i penziono osiguranje.

"Štrajk će se nastaviti do ispunjenja osnovnog zahtjeva, a ne tražimo ništa drugo za početak nego dvije plaće koje su nam obećane", kazao je Hodžić.

Dodao je da su prostorije u vlasništvu ZOI '84 zaključane, uključujući prostorije zgrade direkcije i Olimpijske dvorane "Zetra", osim dijela gdje će biti sjedište glavnog centra za brojanje glasova birača na općim izborima koji će u Bosni i Hercegovini biti održani u oktobru.

Radnicimaa ZOI '84 nije isplaćeno posljednjih 11 plaća, a ovo preduzeće trenutno broji 184 uposlenika.