{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Preduzeće ZOI '84 zatvara sve prostorije u petak

F
13.8.2014. u 14:49
13
22
Preduzeće ZOI '84 zatvara sve prostorije u petak
13
Preduzeće ZOI '84 zatvara sve prostorije u petak
U petak, 15. augusta, zaposlenici Kantonalno javnog preduzeća ZOI '84 Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. će se ponovno okupiti ispred zgrade direkcije ZOI '84 kako bi skrenuli pažnju na probleme u ovom preduzeću. U petak u jutarnim satima će zaključati sve prostorije do ispunjenje njihovih zahtjeva, saznaje Fena u KJP ZOI '84.
"Zaposlenici KJP ZOI '84 OCS d.o.o. Sarajevo će se ponovno okupiti ispred zgrade direkcije ZOI '84 u petak kako bi mirnim protestom skrenuli pažnju na probleme u preduzeću, jer do danas nisu ispunjeni zahtjevi koji se tiču neisplaćenih plaća i doprinosa za zdravstveno i penziono osiguranje", kazao je Agenciji Fena predsjednik Sindikata ZOI '84 Alija Hodžić.

Razlog za takvu odluku je odgovor koji su dobili od Nadzornog odbora, da nemaju rješenja za isplatu dvije zaostale plaće, koje su im obećane prije 20-tak dana.

"S tim u vezi, primorani smo provesti zaključke štrajkačkog odbora koji su doneseni na sastanku održanom u utorak, 12. augusta, a odnose se na zaključavanje svih prostorija u vlasništvu ZOI '84, uključujući prostorije zgrade direkcije i Zetre", kazao je Hodžić.

On je naglasio da će "prostorije biti zaključane u petak u jutarnjim satima do ispunjenja zahtjeva radnika".

Posebna aktivnost štrajka bit će u vrijeme otvaranja i održavanja Sarajevo film festivala (SFF) čime će radnici ZOI '84 još jednom pokušati skrenuti pažnju na nagomilane probleme i izuzetno tešku ekonomsku situaciju u preduzeću, istakao je Hodžić.

Radnici KJP ZOI '84 su u štrajku od 23. juna ove godine zbog neisplaćenih plaća i doprinosa za zdravstveno i penziono osiguranje. Radnici ZOI '84 nisu dobili posljednjih 11 plaća. ZOI '84 ima trenutno 184 uposlenika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: